ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Euro2020: Βέλγιο – Πορτογαλία  

Euro2020: Βέλγιο – Πορτογαλία  
Spread the love

Μεγάλη αναμέτρηση στην Σεβίλλη για την φάση των «16» του ευρωπαϊκού, με το φιλόδοξο Βέλγιο να βρίσκει απέναντι του την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία, σημειώνοντας πως η ομάδα που θα προκριθεί, θα βρει απέναντι της στα προημιτελικά την Ιταλία που ζορίστηκε χθες αλλά ξεπέρασε τελικά στην παράταση το εμπόδιο της Αυστρίας.

Τα απολύτως απαραίτητα, όσο παράξενο και αν ακούγεται, από το Βέλγιο στην φάση των ομίλων, εκεί όπου η ομάδα του 47χρονου Ισπανού Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είχε το απόλυτο στο 2ο γκρουπ με αντιπάλους την Ρωσία, την Δανία και την Φινλανδία. Επικράτηση με 3-0 αρχικά στην Αγία Πετρούπολη με την Ρωσία, σε ένα ματς στο οποίο το Βέλγιο εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων και στο οποίο «καθάρισε» ουσιαστικά από το πρώτο ημίωρο όπου και βρέθηκε με προβάδισμα δύο τερμάτων. Κατώτερη του αναμενόμενου η ομάδα του Βελγίου στην συνέχεια στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης με την Δανία, στο οποίο κινδύνεψε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά βρέθηκε μόνο 0-1 πίσω στο σκορ και στο οποίο όμως κατάφερε στην επανάληψη να πραγματοποιήσει με την ποιότητα του από το πουθενά την ανατροπή (2-1). Φαβορί επίσης το Βέλγιο στο τελευταίο ματς του ομίλου με την φιλότιμη Φινλανδία, καταφέρνοντας τελικά με υπομονή, χωρίς μάλιστα να βγάλει μάτια με την απόδοση του, να διατηρήσει με το υπέρ του 2-0 το απόλυτο. Μοναδικό πρόβλημα, ο δεξιός μπακ – χαφ της Λέστερ, Καστάνιε, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς της πρεμιέρας στην Αγία Πετρούπολη.

Τέσσερις βαθμοί για την Πορτογαλία στα τρία της ματς στον όμιλο του «θανάτου», με κοινό σημείο με το προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησε, πως και σε εκείνο προκρίθηκε στην φάση των «16» όντας 3η στον γκρουπ της. Η διαφορά, πως τότε είχε τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς, ενώ τώρα είχε και μία νίκη, το απροσδόκητο, τουλάχιστον βάσει εξέλιξης, 3-0 στην πρεμιέρα της στην Βουδαπέστη με την Ουγγαρία όπου πέτυχε τρία τέρματα μετά το ογδοηκοστό τέταρτο λεπτό. Το βαρύ 2-4 της 2ης αγωνιστικής στο Μόναχο από την Γερμανία την έβαλε σε περιπέτειες, με το 2-2 όμως στο φινάλε με την Γαλλία να διώχνει τα σύννεφα που υπήρχαν, αλλά να την φέρνει στην 3η θέση και να την στέλνει πάνω στο Βέλγιο και όχι στην αξιόμαχη μεν αλλά πιο βατή ως αντίπαλο, Ελβετία. Αμφίβολος για σήμερα, ο μέσος Ντανίλο Περέιρα.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο επίσημο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων σε ουδέτερη έδρα.

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου σε αυτή την ισορροπημένη και πολύ σπουδαία αναμέτρηση, με ειδικό στοίχημα τερμάτων να είναι η πιο συνετή επιλογή.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 12 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x