ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Παλμέιρας – Γκρέμιο  

Βραζιλία: Παλμέιρας – Γκρέμιο  
Spread the love

Εκ διαμέτρου αντίθετη η εικόνα και η πορεία των δύο ομάδων στο πρώτο κομμάτι του φετινού Μπραζιλεϊράο, με την Παλμέιρας στην 3η θέση και το -2 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Μπραγκαντίνο, την στιγμή που η Γκρέμιο παραμένει τελευταία και χωρίς νίκη σε επτά συνολικά ματς.

Επικράτηση με το «επαγγελματικό» 1-0 την Κυριακή που μας πέρασε στο Ρεσίφε σε βάρος της τοπικής Σπορτ, βλέποντας την Παλμέιρας όχι μόνο να πανηγυρίζει το τρίτο της συνεχόμενο τρίποντο, αλλά να ανεβαίνει ταυτόχρονα στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με νέα νίκη μάλιστα στο σημερινό ματς, θα βρεθεί ακόμα ψηλότερα στην 2η θέση, καθώς θα βάλει πλάτη την Ατλέτικο Παραναένσε, ενώ πολύ πιθανό να την δούμε και στην κορυφή, αν βέβαια η πρωτοπόρος Μπραγκαντίνο πέσει «θύμα» έκπληξης στην εντός έδρας μονομαχία της λίγες ώρες νωρίτερα με τη νεοφώτιστη Κουιαμπά. Τα απολύτως απαραίτητα από την Παλμέιρας στο ματς στο Ρεσίφε, στο οποίο «καθάρισε» με το τέρμα του Γκουστάβο Σκάρπα στο τριακοστό όγδοο λεπτό και στο οποίο κατάφερε να διατηρήσει στην συνέχεια το υπέρ της 1-0, παρά το γεγονός πως προτίμησε να το διαφυλάξει παρά να ψάξει για ένα δεύτερο τέρμα. Τρεις νίκες και μία ισοπαλία για την Παλμέιρας, σε τέσσερα ματς στο Μπραζιλεϊράο στο «Αλιάνζ Πάρκε», ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο δεξιός μπακ Μάρκος Ρότσα.

Στον αντίποδα, ήττα με 0-1 για την Γκρέμιο φιλοξενώντας την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, με το αποτέλεσμα αυτό όχι μόνο να διατηρεί την σπουδαία ομάδα του Μπέλο Οριζόντε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά να αποτελεί ταυτόχρονα και το «κύκνειο άσμα» στον πάγκο για τον 41χρονο Τιάγκο Νούνιες. Με υπηρεσιακό μέχρι νεοτέρας τον Τιάγκο Γκόμες, την στιγμή μάλιστα που έχει μπροστά της μια δύσκολη πεντάδα αγώνων, καθώς πέρα του σημερινού αγώνα, έχει το μεγάλο ντέρμπι του Πόρτο Αλέγκρε με τη «μισητή» Ιντερνασιονάλ και εκτός έδρας την Φλουμινένσε, ενώ υπάρχουν και τα δύο ματς με τη Λίγκα Κίτο για τους «16» του Σουνταμερικάνα. Τρεις ήττες για την Γκρέμιο, σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το Πόρτο Αλέγκρε, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Έξι νίκες για την Παλμέιρας, δύο για την Γκρέμιο και πέντε ισοπαλίες, στις 13 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την «βερντάο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Κόπα Λιμπερταδόρες).

Σε καλύτερη κατάσταση η Παλμέιρας, η οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί και τον παράγοντα έδρα αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στους φιλοξενούμενους.

Εκτίμηση:  1

(Visited 10 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x