ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Euro2020

Πρώτος προκριματικός Τσάμπιονς Λιγκ

Πρώτος προκριματικός Τσάμπιονς Λιγκ
Spread the love

Δύο επιλογές απο τον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ  με το νέο της υπόθεσης να έχει να κάνει με το ότι δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ.

Mποντο Γκλιμτ-Λέγκια

Στο Ασπμιρα Στειντιον, η Μπόντο φιλοξενεί τη Λέγκια στο πρώτο παιχνίδι του πρώτου προκριματικού του Τσάμπιονς Λίγκ. Οι Νορβηγοί  είναι σε πλήρη αγωνιστική κατάσταση έχοντας ήδη 13 παιχνίδια στην πλάτη τους ,αλλά δεν είναι σε καλό φεγγάρι. Και αυτό διότι στο Πρωτάθλημα μπορεί να είναι στη δύτερη θέση και στο -2 από την  Μόλντε, αλλά  έχουν μόνο μία νίκη επί της Στάμπαεκ(4-1) ,έχουν χάσει δύο φορές και έχουν δύο ισοπαλίες, με το θέμα τους να είναι στην άμυνα όπου δέχονται εύκολα επιθέσεις και γκολ ,ενώ  στην  επίθεση βρίσκουν τρόπους να “ματώνουν” το πλεκτό.  Τελευταία της απώλεια το εντός έδρας 2-2 με τη Βίκινγκ.  Σε προκριματικά Τσάμπιονς παίζει πρώτη φορά, ενώ  πέρσι αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα από τη Μίλαν.

Η Λέγκια ,είναι μία άκρως έμπειρη ομάδα  που τέτοια ματς έχει παίξει πολλά  και σίγουρα έχει εμπειρία.  Πέρυσι πήρε το Πρωτάθλημα στη Πολωνία (7ο τα τελευταία εννιά χρόνια) ,έκανε καλές μεταγραφές, οι δύο έχουν περάσει και απο την Ελλάδα(Ροου< από Αρη και Γιόχανσον  που ήταν πρόπερσι στον Παναθηναϊκό. όπως και να  το δει κανείς και αν δούμε και πως κύλησε στα φιλικά το στιλ πρόκειται για ομάδα με ισορροπία στις γραμμές που έπαθε και έμαθε απο τα περσινά χάλια σε προκριματικούς Τσάμπιονς και Γιουρόπα(Ομόνοια και Καραμπάχ αντίστοιχα) και σίγουρα  είναι φαβορί.

Προϊστορία: Δεν υπάρχει.

Εκτίμηση: Η Μπόντο έχει την ποιότητα να βάλει γκολ παίζοντας εντός, η Λέγκια είναι έμπειρη απλά θα πρέπει να “δέσουν” οι μονάδες της 

ΠΡΟΤΑΣΗ: Γκολ γκολ

 

Ντινάμο Τιφλίδας- Νέφτσι 

Σε κακή στιγμή  υποδέχεται η Ντινάμο τη Νέφτσι. Οι γηπεδούχοι ,Γεωργιανοί, είναι σε πλήρη αγωνιστική κατάσταση  , όντας στη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα αλλά με δύο ήττες σερί εντός έδρας,η πιο πρόσφατη απο τη Μπατούμι, που την έφερε και στη δεύτερη θέση (43-41 από την αντίπαλο της). Αρκετή γκρίνια υπάρχει στην  ομάδα  με τον Τσχαντάτζε να τα ακούει γιατί σε αυτό το σημείο η ομάδα μοιάζει να μένει απο δυνάμεις .Χαρακτηριστικό το τελευταίο ματς που δέχτηκε δύο γκολ απο το 78 έως το 90 για την ανατροπή.  Αντίθετα, στην προηγούμενη ήττα,εντός, έχανε στο πρώτο εικοσάλεπτο με 0-2. Οι επιθετικοί Μάρουσιτς και Γκαμπεντάβα ,με 8 και 9 γκολ αντίστοιχα, είναι οι σταρ της.

Από την άλλη, η Νέφτσι πήρε το Πρωτάθλημα μετά την 7η χρονη κυριαρχία  της Καραμπαχ, κάνοντας μία απίστευτη ανατροπή μέσα στη χρονιά και με αλλαγή προπονητή ,ενώ  έκανε τρεις μεταγραφές, η πιο ποιοτική εκ των οποίων του Παραγουανού ,Κόλι, που έπαιζε στην  Κέσλα,αλλά και του εξτρέμ,Χαραγκιζ,  που ήρθε από την Εστορίλ . Εχασε παίκτες, όπως τον Χόντα ,αλλά κράτησε τον πρώτο σκόρερ ,Αλασγκάροφ.

Προϊστορία: Δεν υπάρχει

Εκτίμηση: Η Νέφτσι είναι πιο ομάδα απο τη Ντινάμο και θα τη στηρίξω.

          ΠΡΟΤΑΣΗ: 2 

(Visited 14 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Αβραμίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x