ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Αμέρικα: Αργεντινή – Βραζιλία   

Κόπα Αμέρικα: Αργεντινή – Βραζιλία   
Spread the love

Στο θρυλικό «Μαρακανά» ο τελικός του Κόπα Αμέρικα, με την Αργεντινή να θέλει να πανηγυρίσει το τρόπαιο μέσα στο «σπίτι» της «μισητής» αντιπάλου της, αλλά και το Λιονέλ Μέσι στην δύση της καριέρας του να ψάχνει την εξιλέωση, την στιγμή που η διοργανώτρια Βραζιλία θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Επικράτηση επίσης με 3-2 χθες σε βάρος του Περού για την Κολομβία στο «μικρό» τελικό ή αυτόν αν προτιμάτε της παρηγοριάς, η οποία κατέκτησε την τιμητική 3η θέση.

Τα εύκολα δύσκολα για την Αργεντινή στον ημιτελικό με την Κολομβία, καθώς η παρέα του Λιονέλ Μέσι πίστεψε πως θα έχει εύκολο έργο μετά το 1-0 από το πλασέ του Λαουτάρο Μαρτίνες από το ύψος περίπου του πέναλτι στο έβδομο μόλις λεπτό. Δύο δοκάρια στην συνέχεια για την Κολομβία, η οποία ισοφάρισε στο εξηκοστό πρώτο λεπτό, με το σκορ να μένει τελικά στο 1-1 παρά το γεγονός πως η Αργεντινή είχε μια τεράστια ευκαιρία και ένα δοκάρι με το Λιονέλ Μέσι στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μεγάλος πρωταγωνιστής στην διαδικασία των πέναλτι ο γκολκίπερ της Άστον Βίλα, Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος απέκρουσε τρία πέναλτι και έστειλε την Αργεντινή στον τελικό. Στόχος της Αργεντινής να πανηγυρίσει το 15ο τρόπαιο της ιστορίας της και να πιάσει ταυτόχρονα στην κορυφή την Ουρουγουάη, σημειώνοντας πως τελευταία φορά που κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα, ήταν το 1993. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει του σημερινού τελικού.

Στην άλλη πλευρά, η Βραζιλία με το «φτωχό» 1-0 σε βάρος του Περού, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στον άλλο ημιτελικό, θέλοντας σήμερα να κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα για 2η συνεχόμενη φορά εντός και 10η γενικότερα στην ιστορία της. Το τέρμα του Λούκας Πακετά στο τριακοστό πέμπτο λεπτό αυτό που έκανε την διαφορά στον ημιτελικό με το Περού, στον οποίο πάντως η «σελεσάο» λίγο έλειψε να μπει σε περιπέτειες, καθώς έσβησε τις μηχανές στο δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας την ευκαιρία στους «Ίνκας» να γίνουν απειλητικοί. Μοναδική απουσία, αυτή του τιμωρημένου Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Βραζιλία, σε ισάριθμα επίσημα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Αργεντινή. Πρώτη εξ αυτών, το 3-0 του 2016 στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε σε ματς προκριματικών Μουντιάλ, ενώ δεύτερη το 2-0 του 2019 στο ίδιο γήπεδο, στον ημιτελικό του προηγούμενου Κόπα Αμέρικα.  Ο σημερινός επίσης, θα είναι ο 10ος τελικός ανάμεσα στις δύο σπουδαίες αυτές ομάδες, με χαρακτηριστικό, πως η Αργεντινή είχε κερδίσει επτά συνεχόμενες φορές μέχρι το 1959, ενώ η Βραζιλία κέρδισε τις δύο τελευταίες, το 2004 στο Κόπα Αμέρικα του Περού και το 2007 σε αυτό στα γήπεδα της Βενεζουέλας.

Το στοίχημα είναι πρωτίστως παιχνίδι τιμών και το σετ του σημερινού τελικού δεν αντικατοπτρίζει την απόσταση των δύο αντιπάλων, καθώς εκτίμηση μου, πως ο παράγοντας έδρα δεν είναι από μόνος του αρκετός για να δώσει τον τίτλο του φαβορί στην Βραζιλία. Σε τιμές άνω του 3,40 η Αργεντινή, οι οποίες αξίζουν ακόμα και αν δεν επαληθευτούν, ενώ για τους μη τολμηρούς δεκτή και η κάλυψη.

Εκτίμηση:  1X

(Visited 14 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x