ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Πλάσα Κολόνια – Σουντ Αμέρικα

Ουρουγουάη: Πλάσα Κολόνια – Σουντ Αμέρικα
Spread the love

Σε ρόλο φαβορί η Πλάσα Κολόνια φιλοξενώντας στο «Πάρκε Χουάν Γκασπάρ Πράντι» την Σουντ Αμέρικα, ψάχνοντας το τρίποντο που θα την φέρει μόνη στην κορυφή, έστω και με ένα ματς περισσότερο από την ισόβαθμη της αυτή την στιγμή Νασιονάλ.

Πολύτιμο 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Προγκρέσο, με το οποίο η Πλάσα Κολόνια διατηρήθηκε στην κορυφή, ισόβαθμη της «μεγάλη» Νασιονάλ και στο +1 από τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, δίνοντας μεγάλη μάχη για την 1η θέση του Απερτούρα. Αυτογκόλ των γηπεδούχων στο ματς στην έδρα της Προγκρέσο και 1-0 για την Πλάσα Κολόνια στο τριάντα οκτώ, με το 2-0 πέντε λεπτά αργότερα, με ένα εντός περιοχής βολέ του Μάσια. Πιο απειλητική ακολούθως η Πλάσα Κολόνια στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά η αδυναμία της να φτάσει στο 3-0 λίγο έλειψε να την βάλει σε περιπέτειες, καθώς η Προγκρέσο μείωσε στο εβδομήντα έξι, κόντρα στην ροή του αγώνα και άγγιξε το 2-2 στις καθυστερήσεις, στην δεύτερη αξιόλογη επιθετική της προσπάθεια. Δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα για την Πλάσα Κολόνια, σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, 3-1 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Ντεπορτίβο Μαλντονάδο, βλέποντας την Σουντ Αμέρικα όχι μόνο να βάζει τέλος σε ένα αρνητικό σερί, καθώς είχαν προηγηθεί τέσσερις συνεχόμενες ήττες, αλλά να πανηγυρίζει ταυτόχρονα το πρώτο της τρίποντο στο Απερτούρα. Δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στην έδρα της Ντεπορτίβο Μαλντονάδο, από ισάριθμα πέναλτι των Αντράντα στο δέκατο τέταρτο λεπτό και Μόουτσε στο σαράντα πέντε, ενώ τέλος ουσιαστικά στο ματς στο πενήντα έξι, από το κοντινό πλασέ του Καμάρντα σε άδειο σχεδόν τέρμα. Χαλάρωση στην συνέχεια στο τελευταίο ημίωρο, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πετύχουν το γκολ της τιμής, δύο λεπτά πριν το φινάλε. Δύο νίκες και τρεις ήττες για την Σουντ Αμέρικα, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Σουντ Αμέρικα και τρεις ισοπαλίες, σε επτά ματς την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Πλάσα Κολόνια.

Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα και το κίνητρο κορυφής της Πλάσα Κολόνια, παρά το γεγονός πως έχει κακή προϊστορία την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Σουντ Αμέρικα, καθώς δεν την έχει κερδίσει όπως προαναφέρθηκε σε κανένα από τα επτά μεταξύ τους ματς.

Εκτίμηση: 1

(Visited 16 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x