ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γκολντ Καπ: Κόστα Ρίκα – Γουαδελούπη

Γκολντ Καπ: Κόστα Ρίκα – Γουαδελούπη
Spread the love

Στο Ορλάντο το ματς που κλείνει χρονικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο ανάμεσα στην Κόστα Ρίκα και την Γουαδελούπη, λίγες ώρες μετά την αναμέτρηση της Τζαμάικα με το Σουρινάμ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι 16 ομάδες που συμμετέχουν χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων, όπου την πρόκριση στα προημιτελικά θα πάρουν οι δύο πρώτες. Στον 1ο όμιλο μετέχουν το Μεξικό, το Τρινιντάντ, το Σαλβαδόρ και η Γουατεμάλα, η οποία κλήθηκε την τελευταία σχεδόν στιγμή, καθώς το Κουρασάο αποχώρησε λόγω πολλών κρουσμάτων COVID-19. Στον 2ο όμιλο η ομάδα του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι τα φαβορί, απέναντι στη Μαρτινικά και την Αϊτή, οι ομάδες του 3ου προαναφέρθηκαν, ενώ στον 4ο μετέχουν το καλεσμένο Κατάρ, η Ονδούρα, ο Παναμάς και η Γρενάδα.

Στην 4η θέση του πρόσφατου CONCACAF NATIONS LEAGUE η ομάδα της Κόστα Ρίκα, καθώς ηττήθηκε δύο φορές στην διαδικασία των πέναλτι, πρώτα στον ημιτελικό από το Μεξικό και στην συνέχεια στο «μικρό» τελικό από την Ονδούρα. Παρόλα αυτά, συμμετέχει κανονικά στο φετινό Γκολντ Καπ όσο και την τελική φάση των προκριματικών του Μουντιάλ και τον όμιλο των 8 καλύτερων ομάδων της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής. Τρεις φορές νικήτρια επίσης του Γκολντ Καπ, με πρώτη το 1963, δεύτερη το 1969 και τρίτη και τελευταία το 1989. Όσον αφορά την αποστολή, κυριότερη απουσία του γκολκίπερ Κέιλορ Νάβας, ενώ κανονικά για ακόμη μια φορά οι πολύπειροι Μπόρζες, Κάμπελ και Ρουίς.

Στην άλλη πλευρά, επιτυχία και μόνο για τη «μικρή» Γουαδελούπη η συμμετοχή της στην φετινή διοργάνωση, η οποία πάντως θα είναι η τέταρτη της ιστορίας της σε Γκολντ Καπ, μετά την τελευταία της, το 2011. Για να βρεθεί η Γουαδελούπη στα τελικά, τέθηκε αντιμέτωπη αρχικά με τις Μπαχάμες, όπου και επικράτησε 2-0, ενώ 1-1 στην συνέχεια με την Γουατεμάλα, κερδίζοντας την πρόκριση ακολούθως στην διαδικασία των πέναλτι. Ομάδα με γαλλικές ρίζες, ενώ από το ρόστερ ξεχωρίζουν ο γκολκίπερ της Αμιάν, Ουλιέν, ο μέσος της Σιον, Καβαρέ και ο επιθετικός της Γκινγκάμπ, Φετόν. Στον πάγκο, μια παλιά γνωστή μορφή, ο 55χρονος πλέον Ζοζλέν Αγκλομά.

Προϊστορία: Η σημερινή, θα είναι η πρώτη επίσημη μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Φαβορί η Κόστα Ρίκα, με την τιμή όμως που την συνοδεύει να μην ικανοποιεί ούτε τοκογλύφο.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 13 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x