ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Αλιάνσα Πετρολέρα – Λα Εκιδάδ  

Κολομβία: Αλιάνσα Πετρολέρα – Λα Εκιδάδ  
Spread the love

Το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Κλαουσούρα της Κολομβίας, με την Αλιάνσα Πετρολέρα να θέλει να παρουσιάσει κάτι καλύτερο από την κάκιστη εικόνα της στο Απερτούρα, εκεί όπου η Λα Εκιδάδ αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις.

Στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος Απερτούρα η Αλιάνσα Πετρολέρα, η οποία είχε απολογισμό έξι ισοπαλίες και δώδεκα ήττες σε 18 συνολικά ματς και η οποία διατηρήθηκε πάντως στη μεγάλη κατηγορία, λόγω του ότι είχε «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού.  Στο τιμόνι της επίσης διατηρήθηκε, παρά την κάκιστη της εικόνα και ο 49χρονος Αντόνιο Μποντέρτ, ενώ χωρίς κάτι ιδιαίτερο μεταγραφικά, με την παραμονή φυσικά να είναι ο βασικός της στόχος και στο Κλαουσούρα.

Στην αντίπερα όχθη, στην 6η θέση της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα η Λα Εκιδάδ, συνεχίζοντας φυσικά στα πλέι οφ, εκεί μάλιστα όπου πραγματοποίησε την έκπληξη στα προημιτελικά σε βάρος της «μεγάλης» Ατλέτικο Νασιονάλ (1-0, 2-2). Η μεγάλη διακοπή πάντως στην συνέχεια, αλλά και η συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα διέκοψαν το ρυθμό της, με αποτέλεσμα να λυγίσει στις λεπτομέρειες στον ημιτελικό των πλέι οφ από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Απερτούρα, Ντεπόρτες Τολίμα (1-1, 1-2). Εκτός συνόρων επίσης, πολύ δύσκολη η αποστολή της στον 8ο όμιλο του Κόπα Σουνταμερικάνα, στον οποίο παρά την φιλότιμη προσπάθεια της τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από την Γκρέμιο και τη Λανούς.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Αλιάνσα Πετρολέρα, δύο για τη Λα Εκιδάδ και τέσσερις ισοπαλίες, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία στο «Βίγια Ζαπάτα» σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Δεδομένο πως η επιλογή σημείου σε πρεμιέρα πρωταθλήματος έχει μεγάλο ρίσκο, από την στιγμή που δεν υπάρχει εικόνα των ομάδων ή έστω και το ελάχιστο αγωνιστικό δείγμα για να έχουμε κάποιο συμπέρασμα. Παρόλα αυτά, επιλογή μου το «διπλό» με γνώμονα τόσο το Απερτούρα όσο και ότι δεν άλλαξε πολύ το status και οι στόχοι των δύο ομάδων σε σχέση με ότι είδαμε στο προηγούμενο πρωτάθλημα.

Εκτίμηση:  2

(Visited 14 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x