ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Γκρέμιο – Αμέρικα Μινέιρο

Βραζιλία: Γκρέμιο – Αμέρικα Μινέιρο
Spread the love

Το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την προτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα Γκρέμιο να ψάχνει το μόλις δεύτερο της τρίποντο στο φετινό Μπραζιλεϊράο, φιλοξενώντας ένα αντίπαλο ο οποίος βρίσκεται και αυτός στην επικίνδυνη ζώνη.

Επικράτηση με 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική για την Γκρέμιο στο «Μαρακανά» σε βάρος της Φλουμινένσε, βλέποντας την ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε να πανηγυρίζει με το πέναλτι του Πινάρες στις καθυστερήσεις το πρώτο της τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα. Στην προτελευταία θέση πλέον του βαθμολογικού πίνακα και με πλάτη μόνο τη νεοφώτιστη Σαπεκοένσε και στο -5 από την γραμμή της παραμονής, έχοντας όμως και  δύο ματς λιγότερα. Ακολούθησε πάντως, ο οδυνηρός αποκλεισμός από τη Λίγκα Κίτο στην φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα, καθώς η Γκρέμιο ηττήθηκε 1-2 στον επαναληπτικό στο Πόρτο Αλέγκρε και έμεινε έξω από την  συγκεκριμένη διοργάνωση λόγω του κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ είχε επικρατήσει 1-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο Εκουαδόρ. Τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες για την Γκρέμιο, σε πέντε ματς στο Μπραζιλεϊράο στο Πόρτο Αλέγκρε, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, τρεις συνεχόμενες ήττες για την Αμέρικα Μινέιρο και προβληματισμός τόσο για τον 54χρονο Βάγκνερ Μανσίνι όσο και γενικότερα για την εικόνα της ομάδας, καθώς η ομάδα του Μπέλο Οριζόντε συνεχίζει να «υποχωρεί» βαθμολογικά. Βαρύ 0-4 αρχικά στην Φορταλέζα από την ομώνυμη ομάδα, 0-1 στην συνέχεια στο εντός έδρας ντέρμπι με την συμπολίτισσα Ατλέτικο Μινέιρο, ενώ αποτυχία σίγουρα το 0-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Σπορτ Ρεσίφε, με την Αμέρικα πλέον στην 18η θέση και το +3 από την σημερινή της αντίπαλο. Μία νίκη επίσης και τέσσερις ήττες για την Αμέρικα Μινέιρο, σε πέντε ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από το «Ιντεπεντένσια», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Γκρέμιο και μία ισοπαλία, σε τέσσερα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Αμέρικα Μινέιρο. Πιο συγκεκριμένα, ισοπαλία με 1-1 αρχικά το 2011, ενώ τρεις σερί νίκες ακολούθως για την Γκρέμιο, με 3-0 το 2016 και 1-0 τόσο το 2017 όσο και το 2018.

Δεδομένο πως η Γκρέμιο κάνει το πιο κακό πρωτάθλημα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, των τελευταίων ετών, όπως όμως και πως δεν είναι ομάδα για τόσο χαμηλά. Εκτίμηση μου πάντως, πως παρά τα πολλά θέματα που έχει, μπορεί σήμερα να πάρει μια νίκη σημαντική τόσο στον βαθμολογικό όσο και τον ψυχολογικό τομέα, ειδικά από την στιγμή που φιλοξενεί ένα αντίπαλο θεωρητικά στα μέτρα της.

Εκτίμηση:  1

(Visited 5 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x