ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσάμπιονς Λιγκ: Ομόνοια – Ντιναμό Ζάγκρεμπ  

Τσάμπιονς Λιγκ: Ομόνοια – Ντιναμό Ζάγκρεμπ  
Spread the love

Η δεύτερη μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον 2ο προκριματικό γύρο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ να έχει σημαντικό προβάδισμα μετά το προ μίας εβδομάδας υπέρ της 2-0 στο «Μάξιμιρ».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, επικράτησης δηλαδή σήμερα της Ομόνοιας με οποιοδήποτε σκορ αλλά με δύο τέρματα διαφορά, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στον επόμενο γύρο με τη νικήτρια του ζευγαριού Φλόρα Ταλίν – Λέγκια. Μοιρασμένο και με ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές το πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ, με τη Ντιναμό όμως πιο αποτελεσματική και με περισσότερες δυνάμεις στο τελευταίο ημίωρο, με το 1-0 με εντός περιοχής διαγώνιο σουτ του Μάιερ στο εξήντα πέντε και το 2-0 με κοντινή κεφαλιά του Γιάκιτς δέκα λεπτά πριν το φινάλε.

Απευθείας στον 2ο προκριματικό γύρο η Ομόνοια, η οποία κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα στην Κύπρο για πρώτη φορά μετά 10 χρόνια και η οποία έβαλε τέλος ταυτόχρονα στην κυριαρχία του ΑΠΟΕΛ. Με το δεξί μάλιστα στις εντός συνόρων φετινές διοργανώσεις, καθώς κατέκτησε και το Σούπερ Καπ, επικρατώντας στον τελικό της Ανόρθωσης, μετά το μεταξύ τους 1-1, στην διαδικασία των πέναλτι. Στην άλλη πλευρά, η πρωταθλήτρια Κροατίας προκρίθηκε με δύο νίκες στον προηγούμενο γύρο σε βάρος της αντίστοιχης της Ισλανδίας, Βαλούρ (3-2, 2-0), ενώ έρχεται από το επιβλητικό 4-0 στην έδρα της Ντραγκοβόλιατς, στη μεταξύ τους μονομαχία για την 2η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος. Τρεις οι βαθμοί της πάντως στις δύο πρώτες αγωνιστικές, καθώς στην πρεμιέρα ηττήθηκε 0-2 στο «Μάξιμιρ» από την Σλάβεν Κοπρίβνιτσα.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-1 για την Ομόνοια το 2007 σε ματς με την Ριέκα, που είναι και το μοναδικό στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδες της Κροατίας, ενώ «παρθενική» επίσκεψη για τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ η σημερινή στην Κύπρο.

Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, καθώς το σκορ του πρώτου αγώνα αναγκάζει την Ομόνοια να ρισκάρει και να δώσει φυσικά χώρους στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 8 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x