ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσάμπιονς Λιγκ: Λουντογκόρετς – Μούρα

Τσάμπιονς Λιγκ: Λουντογκόρετς – Μούρα
Spread the love

Στο Ράζγκραντ ο επαναληπτικός ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, Λουντογκόρετς και τη Μούρα, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 0-0 στην προ μίας εβδομάδας πρώτη μονομαχία τους στην Σλοβενία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση νέας ισοπαλίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στον επόμενο γύρο ή με τον Ολυμπιακό ή τη Νέφτσι Μπακού. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο πρώτο ματς στην Σλοβενία, με το 0-0 όμως να μην αλλάζει, σημειώνοντας, πως η Λουντογκόρετς είχε τις περισσότερες, αλλά η Μούρα την σπουδαιότερη, με οριζόντιο δοκάρι επτά λεπτά πριν το φινάλε.

Ξεκινώντας από τους γηπεδούχους, πραγματική δυναστεία από τη Λουντογκόρετς στην Βουλγαρία, καθώς έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα για 10 συνεχόμενες φορές από το 2012 μέχρι και σήμερα. Δύο νίκες στον προηγούμενο γύρο με την Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ, μάλιστα με το ίδιο σκορ σε βάρος της ομάδας της Λευκορωσίας (1-0), ενώ με το δεξί και στις εντός συνόρων διοργανώσεις, καθώς επικράτησε 4-0 στον τελικό του Σούπερ Καπ της ΤΣΣΚΑ Σόφιας και 3-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην έδρα της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.

Στον αντίποδα, πρόκριση σε βάρος της Σκεντίγια στον προηγούμενο γύρο για τη Μούρα, καθώς μετά το 1-0 στην πρώτη μονομαχία τους στην έδρα της αντιπάλου της, επικράτησε με το επιβλητικό 5-0 στον επαναληπτικό στην Σλοβενία. Εντός συνόρων, πρωταθλήτρια Σλοβενίας πέρσι για πρώτη φορά στην ιστορία της, σημειώνοντας πάντως, πως η Μούρα έχει ξεκινήσει με δύο ήττες το φετινό, με 0-3 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την Ταμπόρ, ενώ 2-3 στην συνέχεια στην έδρα της Κόπερ, πέφτοντας μάλιστα «θύμα» ανατροπής.

Προϊστορία: Λευκή ισοπαλία το 2020 με τη Μάριμπορ, στο μοναδικό εντός έδρας ματς στο παρελθόν για τη Λουντογκόρετς με ομάδα της Σλοβενίας, ενώ «παρθενική» επίσκεψη η σημερινή για τη Μούρα στην Βουλγαρία.

Ομάδα με σαφώς περισσότερες παραστάσεις τόσο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ όσο και γενικότερα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Λουντογκόρετς, εκτιμώντας πως εύκολα ή δύσκολα, θα βρει τον τρόπο να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μούρα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 6 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x