ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Κοριτίμπα – Ναούτικο    

Βραζιλία Β΄: Κοριτίμπα – Ναούτικο    
Spread the love

Ντέρμπι κορυφής στο «Κόουτο Περέιρα» της Κοριτίμπα, με την 2η στον βαθμολογικό πίνακα ομώνυμη ομάδα, να θέλει όχι μόνο να μειώσει την απόσταση που την χωρίζει από την κορυφή, αλλά να βάλει τέλος ταυτόχρονα στο αήττητο της πρωτοπόρου Ναούτικο.

Ήττα με 0-1 για την Κοριτίμπα την προηγούμενη αγωνιστική στο εκτός έδρας ντέρμπι Παραναένσε από την Οπεράριο, η οποία έδωσε την ευκαιρία στην σημερινή της αντίπαλο να αυξήσει στους πέντε τη μεταξύ τους διαφορά, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο. Πικρή γεύση πάντως από το ντέρμπι με την Οπεράριο, στο οποίο η Κοριτίμπα ήταν ανώτερη και είχε σημαντικές ευκαιρίες και στο οποίο όμως είδε τους γηπεδούχους να βρίσκουν δίχτυα, σε μία από τις λιγοστές αντεπιθέσεις τους, στο τριακοστό έκτο λεπτό. Με παίκτη παραπάνω μάλιστα η Κοριτίμπα στο τελευταίο εικοσάλεπτο, αδυνατώντας όμως να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες για την Κοριτίμπα, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα στο «Κόουτο Περέιρα», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι κορυφής.

Στον αντίποδα, 1-1 για τη Ναούτικο φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Μπρούσκε, το οποίο συνάρτηση της ήττας της Κοριτίμπα στην έδρα της Οπεράριο είχε δύο ερμηνείες. Αποτυχία θεωρητικά, από την στιγμή που πέταξε στα σκουπίδια στο γήπεδο της δύο πολύτιμους βαθμούς, έχοντας όμως και μικρή ικανοποίηση πως ακόμα και με την ισοπαλία, αύξησε κατά ένα βαθμό την απόσταση που την χωρίζει από την Κοριτίμπα, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο. Μπροστά στο σκορ η Ναούτικο στο ματς με τη Μπρούσκε στο δέκατο έκτο λεπτό, με πλασέ του Κιέζα από το ύψος περίπου του πέναλτι, με την ομάδα του Ρεσίφε όμως φλύαρη και άστοχη στην συνέχεια, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους, να «κλέψουν» αθόρυβα τον βαθμό.  Τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες για τη Ναούτικο, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Αφλίτος» του Ρεσίφε, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι κορυφής.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Κοριτίμπα, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Ναούτικο, με 2-1 το 2012 και 1-0 το 2013.

Λεπτές οι ισορροπίες, μιλώντας για ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην 2η στον βαθμολογικό πίνακα και πολύ δυνατή στο «Κόουτο Περέιρα» και την πρωτοπόρο και αήττητη Ναούτικο. Παρόλα αυτά, επιλογή μεγάλου ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας τόσο στον παράγοντα έδρα, όσο και στο ότι δε γίνεται να διατηρεί το αήττητο η Ναούτικο έχοντας, ειδικά μακριά από το Ρεσίφε, σύμμαχο σε ορισμένες περιπτώσεις και την τύχη.

Εκτίμηση:  1

(Visited 7 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x