ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Μεξικό: Μασατλάν – Πατσούκα

Μεξικό: Μασατλάν – Πατσούκα
Spread the love

Το ματς με το οποίο ανοίγει χρονικά όχι μόνο το σημερινό, αλλά και ολόκληρο το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Απερτούρα, με τη Μασατλάν και την Πατσούκα να ψάχνουν για το δεύτερο τους τρίποντο, μετά την επικράτηση τους στην πρεμιέρα της Κρουζ Αζούλ και της Λεόν, αντίστοιχα.

Στην 13η θέση του Κλαουσούρα η Μασατλάν αδυνατώντας να μπει στα πλέι οφ πραγματικά στις λεπτομέρειες και πιο συγκεκριμένα μειονεκτώντας στην διαφορά τερμάτων για μόλις ένα γκολ από την 12η στον βαθμολογικό πίνακα, Κερέταρο. Σπουδαία επιτυχία πάντως στην πρεμιέρα του Απερτούρα, καθώς επικράτησε 2-0 στο «Αζτέκα» της πρωταθλήτριας Κρουζ Αζούλ. Σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου στο ματς στο «Αζτέκα» η Μασατλάν, «τιμωρώντας» όμως την φλυαρία της Κρουζ Αζούλ στο τεσσαρακοστό πέμπτο λεπτό, με κοντινό βολέ του Ντίας. Ασφυκτική ακολούθως η πίεση της Κρουζ Αζούλ στην επανάληψη, η οποία μάλιστα είχε χαμένο πέναλτι και ένα οριζόντιο δοκάρι, με τη Μασατλάν όμως όχι μόνο να αντέχει, έχοντας κορυφαίο τον 37χρονο Ουρουγουανό γκολκίπερ Βικόνις, αλλά να φτάνει στο 2-0 στο εξήντα έξι, στη μοναδική φορά που πέρασε την σέντρα.

Στην αντίπερα όχθη, στην 8η θέση του Κλαουσούρα η Πατσούκα, η οποία ξεπέρασε στην συνέχεια στα προημιτελικά των πλέι οφ το εμπόδιο της Αμέρικα, λόγω του κανόνα του εκτός έδρας γκολ, καθώς επικράτησε αρχικά 3-1 στο γήπεδο της και ηττήθηκε στην συνέχεια 2-4 στον επαναληπτικό στο «Αζτέκα». Στις λεπτομέρειες ακολούθως ο αποκλεισμός της στα ημιτελικά από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Κρουζ Αζούλ, καθώς μετά το 0-0 στην πρώτη μονομαχία τους στο γήπεδο της, ηττήθηκε 0-1 στον επαναληπτικό στο «Αζτέκα». Περνώντας στο Απερτούρα, με το δεξί και αυτή στο νέο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε στο «Χιντάλγκο» με το επιβλητικό 4-0 της Λεόν. Χωρίς γκολ το πρώτο ημίχρονο, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με δραματική όμως αλλαγή σκηνικού στην επανάληψη, καθώς η Λεόν κατέρρευσε αδικαιολόγητα μετά το 1-0 από τον Γκουζμάν (φωτό), στο πεντηκοστό ένατο λεπτό, δίνοντας την ευκαιρία στην Πατσούκα να δωσει ανέλπιστα θριαμβευτικό τόνος την επικράτηση της.

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για τη Μασατλάν, στο ματς του πρωταθλήματος Απερτούρα, το οποίο είναι και το μοναδικό για την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Πατσούκα.

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγιση της με σημείο, καθώς το αγωνιστικό δείγμα είναι μικρό για ασφαλή συμπεράσματα, παρά τα επιτυχημένα αποτελέσματα των δύο ομάδων στην πρεμιέρα. Δεδομένο πως η Μασατλάν θα θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, για να δώσει με νέο θετικό αποτέλεσμα αξία στο σπουδαίο «διπλό» της πρεμιέρας, έχοντας απέναντι πάντως την πάντα υπολογίσιμη και πολύ επικίνδυνη στην καλή της μέρα Πατσούκα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 10 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x