ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γκολντ Καπ: ΗΠΑ – Μεξικό

Γκολντ Καπ: ΗΠΑ – Μεξικό
Spread the love

Στο Λας Βέγκας ο τελικός της φετινής διοργάνωσης, ο οποίος ήταν και αυτός που για πολλούς αναμενόταν, δηλαδή ανάμεσα στην διοργανώτρια ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών και το Μεξικό, σημειώνοντας, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Με σύμμαχο την τύχη η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών στον ημιτελικό με το Κατάρ, εκεί όπου κατάφερε να επικρατήσει πάντως 1-0, με το κοντινό πλασέ του Ζάρντες τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Ανώτερη πάντως νωρίτερα η ομάδα του Κατάρ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, με σπουδαιότερη όλων το χαμένο της πέναλτι στο εξηκοστό πρώτο λεπτό.

Δραματικό, περνώντας στην άλλη πλευρά, 2-1 για το Μεξικό στον ημιτελικό με τη μαχητική ομάδα του Καναδά, με το νικητήριο γκολ με εντός περιοχής σουτ του Ερέρα, στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων. Νωρίτερα, ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του ματς η ομάδα του Μεξικού, με το 1-0 με πέναλτι του Πινέδα, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Το 1-1 ακολούθως για την ομάδα του Καναδά στο πενήντα επτά, ενώ σημαντικές ευκαιρίες για το Μεξικό μέχρι να έρθει το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις, με σπουδαιότερη το χαμένο πέναλτι του Σαλσέδο στο εξηκοστό έκτο λεπτό.

Προϊστορία: Δύο νίκες για τις ΗΠΑ, τέσσερις για το Μεξικό και μία ισοπαλία, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, σε όλες τις διοργανώσεις (Γκολντ Καπ, CONCACAF Nations League, προκριματικά Μουντιάλ).

Αρκετή δόση τύχης για την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών στον ημιτελικό με το Κατάρ, σημειώνοντας γενικότερα, πως οι διοργανωτές δεν έβγαλαν γενικότερα μάτια με την απόδοση τους στο τουρνουά, εκτιμώντας πως το Μεξικό έχει έστω και ελαφρύ προβάδισμα.

Εκτίμηση:  2

(Visited 17 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x