ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Φλουμινένσε – Σέρο Πορτένιο   

Κόπα Λιμπερταδόρες: Φλουμινένσε – Σέρο Πορτένιο   
Spread the love

Στο θρυλικό «Μαρακανά», ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για την φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, με την Φλουμινένσε να έχει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, μετά το υπέρ της 2-0 στην πρώτη μονομαχία τους στην πρωτεύουσα της Παραγουάης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, επικράτησης δηλαδή της Σέρο Πορτένιο με 2-0, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στα προημιτελικά με τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ. Μπροστά στο σκορ στο πρώτο ματς η Φλουμινένσε στο σαράντα εννέα, με ένα εκτός περιοχής σουτ του Νενέ (φωτό), το 2-0 στην συνέχεια με κοντινό βολέ του Εγκίντιο στο εξήνα, ενώ σημαντικές ευκαιρίες στην συνέχεια και για ένα τρίτο γκολ.

Νικήτρια του 4ου ομίλου η Φλουμινένσε, με αντιπάλους την Ρίβερ Πλέιτ, την Τζούνιορ και την Σάντα Φε, ενώ στην 12η θέση του πρωταθλήματος και το +5 από την επικίνδυνη ζώνη, μετά το 0-1 στο τελευταίο της ματς στο Μπραζιλεϊράο στην έδρα της πρωτοπόρου Παλμέιρας. Στα προημιτελικά επίσης του κυπέλλου, καθώς επικράτησε 3-0 στον επαναληπτικό στο «Μαρακανά» με την 3ης κατηγορίας Κρισιούμα, «σβήνοντας» το 1-2 της πρώτης κόντρας τους στην Σάντα Καταρίνα.

Στην άλλη πλευρά, στην 2η θέση του 8ου ομίλου η Σέρο Πορτένιο, πίσω από την Ατλέτικο Μινέιρο, ενώ τρεις ισοπαλίες, στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος Κλαουσούρα. Πιο συγκεκριμένα, 0-0 στην πρεμιέρα στην έδρα της Σπορτίβο Λουκένιο, 1-1 ακολούθως φιλοξενώντας τη Λιμπερτάδ, ενώ 0-0 την Παρασκευή που μας πέρασε στην εκτός έδρας μονομαχία της με την Ρίβερ Πλέιτ Ασουνσιόν.

Προϊστορία: Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στα ημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα το 2009, εκεί όπου η Φλουμινένσε πανηγύρισε με δύο νίκες την πρόκριση στον τελικό, με 1-0 αρχικά στην Ασουνσιόν και 2-1 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στο Ρίο. Για την ιστορία, η Φλουμινένσε δεν τα κατάφερε στην συνέχεια στον τελικό, καθώς ηττήθηκε με το βαρύ 1-5 από τη Λίγκα Κίτο στον πρώτο τελικό στο Εκουαδόρ και επικράτησε με 3-0 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στο Ρίο.

Απόλυτα δίκαιο 2-0 στην Ασουνσιόν, εκτιμώντας πως η Φλουμινένσε αν είναι σοβαρή και δεν πατήσει στο σκορ του πρώτου αγώνα, μπορεί εύκολα ή δύσκολα, να διπλασιάσει σήμερα τις νίκες της με την Σέρο Πορτένιο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 15 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x