ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Ζουβεντούδε – Ατλέτικο Μινέιρο

Βραζιλία: Ζουβεντούδε – Ατλέτικο Μινέιρο
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Αλφρέντο Τζακόνι», με τη νεοφώτιστη Ζουβεντούδε στο +2 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη, την στιγμή που με τρίποντο η Ατλέτικο Μινέιρο θα βρεθεί στην 1η θέση.

Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα για την Ζουβεντούδε, το προ 10 περίπου ημερών 1-0 φιλοξενώντας την ουραγό Σαπεκοένσε, με το οποίο πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα, καθώς βρέθηκε στο +2 όπως προαναφέρθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Με το αποτέλεσμα αυτό επίσης, επέστρεψε στα τρίποντα μετά από πέντε αγωνιστικές, σημειώνοντας, πως αυτό της προηγούμενης στο θρυλικό «Μαρακανά» με την Φλουμινένσε αναβλήθηκε. Τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες για την Ζουβεντούδε, σε επτά ματς στο Μπραζιλεϊράο στο «Αλφρέντο Τζακόνι», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης. Απώλεια πάντως σίγουρα, ο 25χρονος επιθετικός και πρώτος της σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα Ματέους Πεϊσότο, ο οποίος μετακόμισε στην ουκρανική Μέταλιστ.

Στην άλλη πλευρά, επτά συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα για την Ατλέτικο Μινέιρο, μετά και το 2-0 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Ατλέτικο Παραναένσε, βλέποντας την ομάδα του Μπέλο Οριζόντε όχι μόνο να ροκανίζει αθόρυβα την διαφορά που είχε από την κορυφή, αλλά να έχει ταυτόχρονα σήμερα την ευκαιρία με νέο τρίποντο να βρεθεί και στην 1η θέση. Πρόκριση επίσης στα προημιτελικά του κυπέλλου, παρά το 1-2 από τη Μπαΐα στο μεταξύ τους επαναληπτικό στο Σαλβαντόρ, καθώς είχε επικρατήσει 2-0 στο πρώτο ματς στο Μπέλο Οριζόντε, ενώ στην ίδια φάση και στο Κόπα Λιμπερταδόρες με αντίπαλο την Ρίβερ Πλέιτ. Άξιο αναφοράς, πως μετά τις δύο λευκές ισοπαλίες στην φάση των «16» με τη Μπόκα Τζούνιορς, πανηγύρισε την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι. Πέντε νίκες και δύο ήττες για την Ατλέτικο Μινέιρο, σε επτά ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για την Ζουβεντούδε το 2016, σε ματς τότε για τα προημιτελικά του κυπέλλου, το οποίο είναι και το μοναδικό για την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Ατλέτικο Μινέιρο. Για την ιστορία, η Ατλέτικο Μινέιρο είχε επικρατήσει 1-0 στην έδρα της και πανηγύρισε την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι, φτάνοντας στην συνέχεια μάλιστα μέχρι τον τελικό, εκεί όμως όπου δεν τα κατάφερε απέναντι στην Γκρέμιο.

Μία από τις τρεις ομάδες στο πρωτάθλημα η Ζουβεντούδε που δεν έχει νίκη εκτός έδρας, με απόλυτα λογικό να στηρίζει πολλά στο «Αλφρέντο Τζακόνι». Παρόλα αυτά, κυνική σε ορισμένες περιπτώσεις και με κίνητρο κορυφής η Ατλέτικο Μινέιρο, με επιλογή μου το «διπλό», παρά το γεγονός πως ακολουθεί το ματς με την Ρίβερ Πλέιτ στην Αργεντινή.

Εκτίμηση:  2

(Visited 13 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x