ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Μπουκαραμάνγκα – Τζαγκουάρες

Κολομβία: Μπουκαραμάνγκα – Τζαγκουάρες
Spread the love

Το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα, με τη Μπουκαραμάνγκα να φιλοξενεί την Τζαγκουάρες, ψάχνοντας το τρίποντο που όχι μόνο θα την φέρει στην κορυφή, αλλά θα διατηρήσει ταυτόχρονα το απόλυτο.

Εντυπωσιακό αναμφίβολα το ξεκίνημα της Μπουκαραμάνγκα, η οποία μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στο Κλαουσούρα, με πρώτη το 2-0 της πρεμιέρας στην έδρα της Πατριότας. Σπουδαία ακολούθως, τόσο το 4-3 φιλοξενώντας την Σάντα Φε όσο το 2-1 της περασμένης εβδομάδας στο Κάλι σε βάρος της τοπικής Ντεπορτίβο, όπου η Μπουκαραμάνγκα μάλιστα πραγματοποίησε την ανατροπή. Επιτυχία όμως και στο κύπελλο, καθώς προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά το 1-1 στο «Αλφόνσο Λόπες» στην πρώτη μονομαχία της με την Ενβιγκάδο και το 2-1 στην συνέχεια μεσοβδόμαδα στην έδρα της αντιπάλου της.

Στην άλλη πλευρά, επικράτηση με 2-0 για την Τζαγκουάρες την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Ατλέτικο Ουίλα, βλέποντας την ομάδα της Μοντερία να πανηγυρίζει το πρώτο της τρίποντο ή να σπάει αν προτιμάτε το ρόδι στο Κλαουσούρα. Τέσσερις γενικότερα οι βαθμοί της, έχοντας προηγηθεί, το 0-2 της πρεμιέρας στην έδρα της Ντεπόρτες Κιντίο και το 1-1 φιλοξενώντας την Όνσε Κάλντας. Επιτυχία επίσης και για αυτή η πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου, παρά το γεγονός πως έκανε τα εύκολα δύσκολα στην φάση των «16» με την 2ης κατηγορίας Μπαρανκίγια. Πιο συγκεκριμένα, 3-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο γήπεδο της, παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, το οποίο πάντως υπεράσπισε με κόπο και αίμα στον επαναληπτικό στη Μπαρανκίγια όπου ηττήθηκε 0-2.

Προϊστορία: Επτά νίκες για τη Μπουκαραμάνγκα, μία για την Τζαγκουάρες και τρεις ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Αλφόνσο Λόπες», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, το momentum και την καλή σχετικά προϊστορία της Μπουκαραμάνγκα την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Τζαγκουάρες. Πέρα από τα παραπάνω, Τζαγκουάρες χάνει αρκετή από την δύναμη της μακριά από τη Μοντερία, κάτι που φάνηκε τόσο στην πρεμιέρα του Κλαουσούρα με τη Ντεπόρτες Κιντίο, όσο και στον επαναληπτικό του κυπέλλου στη Μπαρανκίγια με την ομώνυμη ομάδα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 4 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x