ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Σάντα Φε – Λα Εκιδάδ 

Κολομβία: Σάντα Φε – Λα Εκιδάδ 
Spread the love

Μίνι ντέρμπι της Μπογκοτά στο «Ελ Καμπίν», με την Σάντα Φε να ψάχνει το δεύτερο της συνεχόμενο τρίποντο, μετά το 1-0 της προηγούμενης αγωνιστικής σε βάρος της «μισητής» Μιγιονάριος, την στιγμή που η Λα Εκιδάδ προσπαθεί να συνέλθει από το υποτονικό της ξεκίνημα και να σπάσει το ρόδι στο Κλαουσούρα.

Τυπικά φιλοξενούμενη την περασμένη εβδομάδα στο ντέρμπι μίσους με τη Μιγιονάριος η Σάντα Φε, καθώς το «Ελ Καμπίν» αποτελεί κοινή έδρα, στο οποίο επικράτησε 1-0 και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί που είχε προηγηθεί. Πιο συγκεκριμένα, εντός 1-2 στην πρεμιέρα από τη Ντεπορτίβο Κάλι, 3-4 στην συνέχεια στην έδρα της Μπουκαραμάνγκα, ενώ 1-2 ακολούθως φιλοξενώντας την πρωτοπόρο του Κλαουσούρα, Ατλέτικο Νασιονάλ. Το εκτός περιοχής σουτ του Ντινόλις, στο ένατο μόλις λεπτό, ήταν αρκετό για την Σάντα Φε στο ντέρμπι με τη Μιγιονάριος, στο οποίο στην συνέχεια άντεξε την πίεση της «μισητής» της αντιπάλου και πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στο Κλαουσούρα. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού μίνι ντέρμπι.

Στην άλλη πλευρά, σε ρηχά νερά η Λα Εκιδάδ, η οποία με μόλις δύο βαθμούς στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του Κλαουσούρα, όχι μόνο έχει μείνει με το καλημέρα πίσω βαθμολογικά, αλλά δεν θυμίζει ταυτόχρονα την ομάδα που βρισκόταν στην πρώτη οκτάδα στα προηγούμενα πρωταθλήματα και γενικότερα στα πλέι οφ. Χαρακτηριστικό επίσης, πως και οι δύο βαθμοί της προήλθαν από ισάριθμες εντός έδρας λευκές ισοπαλίες, με τη Ντεπορτίβο Πάστο και τη Μεντεγίν, ενώ στα υπόλοιπα ματς, 0-1 στην πρεμιέρα στην έδρα της Αλιάνσα Πετρολέρα και το ίδιο σκορ σε αυτή της Πατριότας. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού μίνι ντέρμπι.

Προϊστορία: Έντεκα νίκες για την Σάντα Φε, τρεις για τη Λα Εκιδάδ και πέντε ισοπαλίες, στις 19 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ελ Καμπίν», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Επιλογή ρίσκου ο «άσος», εκτιμώντας πως ότι το 1-0 στο ντέρμπι μίσους με τη Μιγιονάριος να δώσει ώθηση αγωνιστικά και ψυχολογικά στην Σάντα Φε. Υπολογίσιμος αντίπαλος βέβαια η «μικρή» συμπολίτισσα Λα Εκιδάδ, σημειώνοντας όμως, πως δεν θυμίζει την ομάδα που βλέπαμε στα προηγούμενα πρωταθλήματα να τερματίζει στην πρώτη οκτάδα και να έχει αξιόλογη παρουσία στα πλέι οφ.

Εκτίμηση:  1

(Visited 3 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x