ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Πενιαρόλ – Σπόρτινγκ Κριστάλ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Πενιαρόλ – Σπόρτινγκ Κριστάλ
Spread the love

Στο «Καμπεόν Ντελ Σίγλο» του Μοντεβιδέο, ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα, με την Πενιαρόλ να έχει «αγκαλιάσει» την πρόκριση, μετά το προ μίας εβδομάδας υπέρ της 3-1 στο πρώτο μεταξύ τους ματς στην πρωτεύουσα του Περού.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση επικράτησης της Σπόρτινγκ Κριστάλ με 3-1, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός από την Πενιαρόλ στο πρώτο ματς στη Λίμα, καθώς προηγήθηκε 2-0 στο δέκατο ένατο λεπτό, με τη μείωση του σκορ από την Σπόρτινγκ Κριστάλ στην συνέχεια στο ενενήντα και το κερασάκι στην τούρτα από την σπουδαία ομάδα του Μοντεβιδέο στις καθυστερήσεις (95΄).

Ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ αυτός που έδωσε την πρόκριση στην φάση των «16» στην Πενιαρόλ και την τιτανομαχία της ή τον «εμφύλιο» αν προτιμάτε με τη Νασιονάλ, καθώς επικράτησε 2-1 στην πρώτη μονομαχία τους στην έδρα της «μισητής» της αντιπάλου και ηττήθηκε 0-1 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στο «Καμπεόν Ντελ Σίγλο». Εντός συνόρων, 1-0 στην προτελευταία αγωνιστική του Απερτούρα φιλοξενώντας την Προγκρέσο, με το οποίο βρέθηκε στην 3η θέση και το -6 από τη νικήτρια του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, Πλάσα Κολόνια.

Στον αντίποδα, επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών, η παρουσία της Σπόρτινγκ Κριστάλ στα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα, η οποία μάλιστα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τον τρόπο που πραγματοποίησε την έκπληξη στην φάση των «16» σε βάρος της Αρσενάλ. Πιο συγκεκριμένα, επικράτηση με 2-1 στην πρώτη μονομαχία της με την Αρσενάλ στη Λίμα, ισοφαρίζοντας αρχικά με πέναλτι στο ενενήντα, πραγματοποιώντας την ανατροπή στην συνέχεια στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ 1-1 στον επαναληπτικό στην Αργεντινή, με τη «μαχαιριά» στην αντίπαλο της στο ογδόντα πέντε. Εντός συνόρων, στην 9η θέση και το -8 από την κορυφή, έστω και με δύο ματς λιγότερα από την πρωτοπόρο Κάρλος Μανούτσι, γνωρίζοντας την περασμένη εβδομάδα την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα. Πιο συγκεκριμένα, 0-1 από την Σέζαρ Βαγιέχο, σε ένα ματς στο οποίο καθοριστικό ήταν τόσο το χαμένο της πέναλτι στο σαράντα, με το σκορ στο 0-0, όσο και το ότι έμεινε με παίκτη λιγότερο στο εξηκοστό δεύτερο λεπτό. Ενδιάμεσα αυτών, η αντίπαλος της βρήκε από το σημείο του πέναλτι στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, το γκολ που έκρινε τελικά το ματς (45΄).

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το τέταρτο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων στο Μοντεβιδέο. Σε αυτά που προηγήθηκαν, ισοπαλία με 1-1 τόσο το 1968 όσο και το 1996, ενώ δραματικό 4-3 για την Πενιαρόλ το 2016, με την σπουδαία ομάδα του Μοντεβιδέο να επιστρέφει από 1-3.

Φαβορί η Πενιαρόλ, αλλά το σκορ του πρώτου αγώνα, με κάνει προσωπικά διστακτικό, καθώς μπορεί να προκριθεί και με ισοπαλία, αν δεν της βγει το ματς, αλλά ακόμα και με ήττα με ένα τέρμα διαφορά.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 31 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x