ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσάμπιονς Λιγκ: Γιουνγκ Μπόις – Φερεντσβάρος   

Τσάμπιονς Λιγκ: Γιουνγκ Μπόις – Φερεντσβάρος   
Spread the love

Στην Βέρνη η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ελβετίας, Γιουνγκ Μπόις και την αντίστοιχη της Ουγγαρίας, Φερεντσβάρος για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στην Βουδαπέστη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Πρόκριση με τον ίδιο σχεδόν τρόπο για την Γιουνγκ Μπόις στους δύο προηγούμενους γύρους, η οποία φυσικά φιλοδοξεί πως θα περάσει και το εμπόδιο της αξιόμαχης Φερεντσβάρος και θα βρεθεί στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιο συγκεκριμένα, 0-0 αρχικά με την Σλόβαν στον 2ο προκριματικό στη Μπρατισλάβα και 3-2 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στην Ελβετία, ενώ 1-1 στην Ρουμανία με την Κλουζ στην πρώτη μονομαχία τους στον 3ο γύρο και 3-1 ακολούθως στην δεύτερη κόντρα τους στην Βέρνη. Εντός συνόρων, τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα για την Γιουνγκ Μπόις, η οποία πάντως βρίσκεται με το καλημέρα στο -5 από την Βασιλεία και την Ζυρίχη στο φετινό, μετά την ολοκλήρωση των τριών πρώτων αγωνιστικών.

Στην άλλη πλευρά, κανένα απολύτως πρόβλημα με την Πρίστινα για την Φερεντσβάρος στον 1ο προκριματικό, καθώς η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας ξεπέρασε με δύο νίκες των εμπόδιο των Κοσοβάρων (3-0, 3-1). Δύο νίκες και με την Ζαλγκίρις στον 2ο προκριματικό (2-0, 3-1), ενώ σαφώς πιο δύσκολο το εμπόδιο της Σλάβια Πράγας στον 3ο γύρο, εκεί πάντως όπου η Φερεντσβάρος άντεξε στον επαναληπτικό στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, στον οποίο ηττήθηκε μεν 0-1, αλλά υπεράσπισε το 2-0 της πρώτης μονομαχίας τους στην Βουδαπέστη. Δύο εντός έδρας ματς επίσης, στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος, με ήττα με 1-2 στην πρεμιέρα από την Κισβάρντα, ενώ 4-1 στην συνέχεια σε βάρος της Μεζοκόσβεντ.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Γιουνγκ Μπόις και μία ισοπαλία, σε τέσσερα ματς στο παρελθόν φιλοξενώντας ομάδες της Ουγγαρίας, ενώ 3-0 το 1996 σε βάρος της Γκρασχόπερς και  ήττα με 0-1 το 1983 από την Ζυρίχη για την Φερεντσβάρος, στις δύο προηγούμενες επισκέψεις της στην Ελβετία.

Δεδομένο πως η αξιόμαχη Φερεντσβάρος είναι ένα επίπεδο παραπάνω τόσο από την Σλόβαν Μπρατισλάβας όσο και την Κλουζ, τα εμπόδια των οποίων ξεπέρασε η Γιουνγκ Μπόις για να βρεθεί στα πλέι οφ. Παρόλα αυτά, ιδιαίτερα αποτελεσματική η πρωταθλήτρια Ελβετίας στο γήπεδο της, έχοντας τον πρώτο λόγο στην σημερινή αναμέτρηση.

Εκτίμηση:  1

(Visited 4 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x