ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Μαρίτιμο – Πόρτο

Πορτογαλία: Μαρίτιμο – Πόρτο
Spread the love

Στη Μαδέιρα το σπουδαιότερο ματς του σημερινού προγράμματος, με την τοπική Μαρίτιμο να αξιώνει την έκπληξη στη μονομαχία της με τους «δράκους», την στιγμή που η Πόρτο θα κυνηγήσει την τρίτη της νίκη στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος.

Τυπικά φιλοξενούμενη η Μαρίτιμο την προηγούμενη αγωνιστική στο ουδέτερο «Μαγκαγιάες Πεσόα» της Λεϊρία και τη μονομαχία της με τη Μπελενένσες, εκεί όπου η ομάδα της Μαδέιρα επικράτησε 2-1, το οποίο μάλιστα διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, σπάζοντας το ρόδι στο φετινό πρωτάθλημα. Με το αποτέλεσμα αυτό επίσης, μετρίασε και τις εντυπώσεις από τις δύο συνεχόμενες ήττες που είχαν προηγηθεί στη Μαδέιρα, το 0-2 από τη Μπράγκα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το 0-1 από τη Μποαβίστα, με το οποίο γνώρισε τον αποκλεισμό στον 1ο γύρο του Λιγκ Καπ. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στον αντίποδα, δύο νίκες για την Πόρτο στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος, με 2-0 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας τη Μπελενένσες, ενώ αρκετό ζόρι την περασμένη εβδομάδα στο 2-1 στην έδρα της Φαμαλικάο. Τα απολύτως απαραίτητα από την Πόρτο στο 2-0 του πρώτου ημιχρόνου στο ματς στην έδρα της Φαμαλικάο, όπου είχε μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ δις τον Ισπανό επιθετικό Τόνι Μαρτίνεθ, ο οποίος μάλιστα δεν πανηγύρισε τα τέρματα του, καθώς είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στους γηπεδούχους. Υποτονική πάντως η εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο η Φαμαλικάο μείωσε αρχικά το σκορ στο πενήντα πέντε και στο οποίο μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν δικαιολογημένα παράπονα για γκολ που τους ακυρώθηκε στις καθυστερήσεις για οριακό οφσάιντ που δεν ήταν μάλιστα εμφανές παρά την χρήση του VAR. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Μαρίτιμο, πέντε για την Πόρτο και τέσσερις ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στη Μαδέιρα, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ).

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού ματς για την Πόρτο, ειδικά αν παρουσιάσει την εικόνα που είχε στο δεύτερο ημίχρονο στο ματς με την Φαμαλικάο, ειδικότερα απέναντι σε ένα αντίπαλο που την προβληματίζει αρκετά στις μονομαχίες τους στη Μαδέιρα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 11 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x