ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσάμπιονς Λιγκ: Αϊντχόφεν – Μπενφίκα

Τσάμπιονς Λιγκ: Αϊντχόφεν – Μπενφίκα
Spread the love

Το σπουδαιότερο αναμφίβολα ζευγάρι των πλέι οφ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Μπενφίκα να έχει μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα στον σημερινό επαναληπτικό, μετά το προ μίας εβδομάδας υπέρ της 2-1 στη Λισαβόνα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση επικράτησης της Αϊντχόφεν με οποιοδήποτε σκορ αλλά με μόνο ένα τέρμα διαφορά, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Προβάδισμα δύο τερμάτων για τη Μπενφίκα στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στο «Ντα Λουζ», με την βελτιωμένη όμως στην επανάληψη Αϊντχόφεν όχι μόνο να μειώνει στο πενήντα, αλλά να αγγίζει την ισοφάριση στο εξηκοστό όγδοο λεπτό, σε μια φάση όμως, όπου ο Βλαχοδήμος με μία εκπληκτική επέμβαση διατήρησε το 2-1 για τους «αετούς».

Μόνο νίκες για την Αϊντχόφεν στα προκριματικά, πριν φυσικά τη μονομαχία με την σημερινή της αντίπαλο στο «Ντα Λουζ» για τα πλέι οφ, με την ολλανδική ομάδα να ξεπερνάει αρχικά στον 2ο προκριματικό γύρο το εμπόδιο της Γαλατά (5-1, 2-1) και στην συνέχεια στον 3ο αυτό της Μίντιλαντ (3-0, 1-0). Εντός συνόρων, θριαμβευτικό 4-0 στον τελικό του Σούπερ Καπ μέσα στο «σπίτι» του πρωταθλητή Άγιαξ, ενώ δύο νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος, με 2-0 στην πρεμιέρα στο Αλμέλο σε βάρος της τοπικής Χέρακλες και 4-1 το Σάββατο που μας πέρασε φιλοξενώντας την  Καμπούρ. Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα ενόψει του σημερινού επαναληπτικός, καθώς είναι πάγιες πλέον οι απουσίες του Αμερικάνου μέσου Λεντέσμα και του Αργεντινού επιθετικού Ρομέρο.

Στην αντίπερα όχθη, σοβαρή και αποτελεσματική η Μπενφίκα στον 3ο προκριματικό γύρο με την Σπαρτάκ Μόσχας, ξεπερνώντας πιο εύκολα από ότι αναμενόταν, με δύο νίκες το εμπόδιο της αντιπάλου της, επικρατώντας 2-0 αρχικά στην πρωτεύουσα της Ρωσίας και με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό στο «Ντα Λουζ». Εντός συνόρων επίσης, τρεις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος, με εκτός 2-1 στην πρεμιέρα σε βάρος της  Μορεϊρένσε, 2-0 στην συνέχεια φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Αρούκα, ενώ 2-0 το Σάββατο που μας πέρασε στην έδρα της Ζιλ Βισέντε. Εκτός αποστολής ο στόπερ Φέρο, οι μέσοι Γκάμπριελ και Ντιόγκο Γκονσάλβες και ο Ελβετός επιθετικός Σεφέροβιτς.

Προϊστορία: Τρεις ισοπαλίες ανάμεσα στην Αϊντχόφεν και τη Μπενφίκα, σε ισάριθμα ματς στο παρελθόν στην Ολλανδία, όλες μάλιστα σε διαφορετικές διοργανώσεις. Πρώτη εξ αυτών, το 0-0 του 1975 στα προημιτελικά του κυπέλλου Κυπελλούχων, ενώ δεύτερη το 2-2 του 1999 στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Τελευταία εξ αυτών, το 2-2 του 2011 στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Άξιο αναφοράς πάντως, πως η πιο σημαντική μονομαχία τους ήταν το 1988 σε ουδέτερη έδρα, όταν βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό του τότε κυπέλλου Πρωταθλητριών στην Στουτγάρδη και η Αϊντχόφεν πανηγύρισε το τρόπαιο, μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, στην διαδικασία των πέναλτι.

Λεπτές οι ισορροπίες στον σημερινό επαναληπτικό, στον οποίο η πρόκριση αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Δεν θα μπλέξω με σημείο, κάτι που έκανα και στην πρώτη μονομαχία τους στη Λισαβόνα, επιλέγοντας ειδικό στοίχημα τερμάτων.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 4 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x