ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Βραζιλίας: Γκρέμιο – Φλαμένγκο

Κύπελλο Βραζιλίας: Γκρέμιο – Φλαμένγκο
Spread the love

Στο Πόρτο Αλέγκρε η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην τοπική Γκρέμιο και την πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Φλαμένγκο, για τα προημιτελικά του κυπέλλου, με τον επαναληπτικό στα μέσα του επόμενου μήνα στο «Μαρακανά».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα προημιτελικά του κυπέλλου Βραζιλίας δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Δύο νίκες σε βάρος της 2ης κατηγορίας Βιτόρια για την Γκρέμιο στην φάση των «16», με την ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε να «καθαρίζει» ουσιαστικά με το 3-0 του πρώτου μεταξύ τους ματς στο Σαλβαντόρ, ενώ επικράτηση με 1-0 και στον επαναληπτικό στο γήπεδο της. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, πολύτιμο 2-0 το Σάββατο που μας πέρασε φιλοξενώντας τη Μπαΐα, το οποίο της έδωσε βαθιά βαθμολογική ανάσα, παρά το γεγονός πως δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη.

Στην άλλη πλευρά, κανένα απολύτως πρόβλημα για την Φλαμένγκο στην φάση των «16», με την πρωταθλήτρια Βραζιλίας να επικρατεί 6-0 στο «Μαρακανά» της 4ης κατηγορίας Α Μπε Σε, ενώ 1-0 και στον επαναληπτικό στο Νατάλ, παρά το γεγονός πως είχε τελειώσει από το πρώτο μεταξύ τους ματς την υπόθεση πρόκριση. Δύο μεγάλες νίκες επίσης στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες σε βάρος της Ολίμπια, με 4-1 στην Ασουνσιόν και 5-1 στον επαναληπτικό στο Ρίο, ενώ όσον αφορά το πρωτάθλημα, 1-1 την Κυριακή που μας πέρασε στην έδρα της Σεαρά, παραμένοντας στην 5η θέση και το -3 από την πρώτη τετράδα, έχοντας όμως δύο ματς λιγότερα.

Προϊστορία: Επτά νίκες για την Γκρέμιο, δύο για την Φλαμένγκο και τρεις ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Πόρτο Αλέγκρε, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Κόπα Λιμπερταδόρες). Άξιο αναφοράς, πως η Γκρέμιο ήταν αήττητη για 10 συνεχόμενα ματς από το 2011, σε όλες τις διοργανώσεις, με την Φλαμένγκο όμως να βάζει τέλος σε αυτό το σερί την τελευταία διετία, σε αγώνες στα πλαίσια του Μπραζιλεϊράο όπου και αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλήτρια.

Yπολογίσιμη ως ομάδα η Γκρέμιο, ανεξάρτητα των προβλημάτων της, με το κύπελλο όμως να αποτελεί πολυτέλεια σε σχέση με ένα καταστροφικό υποβιβασμό, ενώ σε καλύτερη κατάσταση και με περισσότερες λύσεις η Φλαμένγκο.

Εκτίμηση:  2

(Visited 6 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x