ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Καναδάς – Ονδούρα  

Προκριματικά Μουντιάλ: Καναδάς – Ονδούρα  
Spread the love

Στο «ΒΜΟ Φιλντ» του Τορόντο το ματς που ανοίγει χρονικά την 1η αγωνιστική του προκριματικού ομίλου της ζώνης της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, με τον Καναδά σε ρόλο φαβορί, τουλάχιστον στο σετ των τιμών, φιλοξενώντας την Ονδούρα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον προκριματικό όμιλο της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής μετέχουν οκτώ ομάδες, εκ των οποίων οι τρεις πρώτες θα πάρουν το εισιτήριο για το Μουντιάλ και η τέταρτη θα πάει σε μπαράζ.  Το πρόγραμμα επίσης της 1ης αγωνιστικής συμπληρώνεται με τα ματς, Παναμάς – Κόστα Ρίκα, Μεξικό – Τζαμάικα και Σαλβαδόρ – Ηνωμένες Πολιτείες.

Πετυχημένη, τηρουμένων των αναλογιών, η παρουσία της ομάδας του Καναδά στο πρόσφατο Γκολντ Καπ, καθώς ηττήθηκε 1-2 στις λεπτομέρειες στον δραματικό ημιτελικό με το Μεξικό, αφού προηγουμένως είχε επικρατήσει 2-0 της Κόστα Ρίκα στον προημιτελικό στο Άρλινγκτον του Τέξας. Στόχος φυσικά για την ομάδα του Καναδά η επιστροφή σε τελικά Μουντιάλ, μετά την συμμετοχή της το 1986 σε αυτό του Μεξικού. Στην άλλη πλευρά, ήττα με 0-3 από το Μεξικό και αποκλεισμός στα προημιτελικά του πρόσφατου Γκολντ Καπ για την Ονδούρα, σημειώνοντας επίσης πως δε μπορεί να χαρακτηριστεί και επιτυχία το ότι τερμάτισε στην 2η θέση στον όμιλο της πίσω από το Κατάρ και με πλάτη τον Παναμά και την αδύναμη Γρενάδα.

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για την ομάδα του Καναδά το 2015, ενώ 0-0 το 2012, σε δύο ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Ονδούρα.

Μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Καναδά, Κόστα Ρίκα, Τζαμάικα και Ονδούρα, κατά την προσωπική μου γνώμη, από την στιγμή που τα δύο εκ των τριών εισιτηρίων, τουλάχιστον στα περισσότερα προκριματικά προηγούμενων ετών, είναι «κλεισμένα» από το Μεξικό και τις ΗΠΑ. Απόλυτα λογικό η νίκη να αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Καναδά, αν θέλει να βρεθεί στο Μουντιάλ ή στην χειρότερη των περιπτώσεων στα μπαράζ, ειδικά κόντρα σε ένα αντίπαλο με τον ίδιο ακριβώς στόχο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 15 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x