ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Βραζιλία – Αργεντινή

Προκριματικά Μουντιάλ: Βραζιλία – Αργεντινή
Spread the love

Στη «Νέο Κίμικα Αρένα» του Σάο Πάολο, την έδρα της Κορίνθιανς, το μεγάλο ντέρμπι του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής, στο οποίο η Βραζιλία θα προσπαθήσει λογικά να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα της στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα και η Αργεντινή να βάλει τέλος στο απόλυτο της «σελεσάο» στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 5η θέση θα πάει σε μπαράζ. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Το απόλυτο για την Βραζιλία σε επτά αγωνιστικές στα προκριματικά και στο +6 από την σημερινή της αντίπαλο, μετά το «επαγγελματικό» 1-0 την Πέμπτη που μας πέρασε στο Σαντιάγκο σε βάρος της Χιλής, όπου επανήλθε στις νίκες μετά την ήττα της στον τελικό του πρόσφατο Κόπα Αμερικα από την Αργεντινή. Τα απολύτως απαραίτητα από την Βραζιλία στο ματς στο Σαντιάγκο, στο οποίο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την φλύαρη Χιλή και στο οποίο «καθάρισε» με το βολέ του Έβερτον Ριμπέιρο από το ύψος περίπου του πέναλτι στο εξηκοστό τέταρτο λεπτό, στη μοναδική της ουσιαστικά αξιόλογη επιθετική προσπάθεια. Τιμωρημένος για σήμερα ο στόπερ Μαρκίνιος.

Στην άλλη πλευρά, με αέρα πρωταθλήτριας Νότιας Αμερικής η Αργεντινή στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με την Βενεζουέλα, το οποίο «καθάρισε» εύκολα με 3-1. Ένα ματς, στο οποίο όλα κρίθηκαν ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο, στην αποβολή αρχικά του στόπερ Μαρτίνες των γηπεδούχων στο τριάντα δύο και στο 1-0 της Αργεντινής στο τεσσαρακοστό πέμπτο λεπτό. Δύο τέρματα στην συνέχεια στο δεύτερο ημίχρονο από τους Κορέα, τον Χοακίν της Ίντερ στο εβδομήντα ένα και τον Άνχελ της Ατλέτικο Μαδρίτης στο εβδομήντα τέσσερα, ενώ η μείωση του σκορ από την Βενεζουέλα από πέναλτι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι, καθώς ο Μέσι είναι έτοιμος και δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, παρά το «δολοφονικό» χτύπημα που δέχθηκε από τον στόπερ της Βενεζουέλας, Μαρτίνες.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Βραζιλία και μία ισοπαλία, σε τέσσερα ματς προκριματικών Μουντιάλ φιλοξενώντας την Αργεντινή. Πιο συγκεκριμένα, 3-1 τόσο το 2001 όσο και το 2004, 0-0 το 2008 και 3-0 το 2016. Πέρα των προκριματικών του Μουντιάλ πάντως, υπάρχουν και οι δύο μεγάλες αναμετρήσεις τους στα ισάριθμα Κόπα Αμέρικα που διοργάνωσε η Βραζιλία, με την «σελεσάο» να επικρατεί αρχικά 2-0 στον ημιτελικό του 2019 και την Αργεντινή φυσικά να ανταποδίδει με το 1-0 του φετινού τελικού στο θρυλικό «Μαρακανά».

Στόχος της Βραζιλίας όχι μόνο να δώσει συνέχεια στο απόλυτο, αλλά να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του Κόπα Αμέρικα, ενώ για την Αργεντινή να δώσει τέλος στο εντυπωσιακό σερί της «σελεσάο» στα προκριματικά, με τρομερά δύσκολη την προσέγγιση σημείου στο μεταξύ τους ντέρμπι.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 7 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x