ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Παραγουάη – Κολομβία

Προκριματικά Μουντιάλ: Παραγουάη – Κολομβία
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Ντεφενσόρες Ντελ Τσάκο» της Ασουνσιόν, με την Παραγουάη στην 6η θέση και στο -2 από την 5η στον όμιλο, Κολομβία, ψάχνοντας φυσικά το τρίποντο με το οποίο θα βάλει πλάτη την σημερινή της αντίπαλο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 5η θέση θα πάει σε μπαράζ. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Ήττα με 0-2 μεσοβδόμαδα στο Κίτο από το Εκουαδόρ, με θετικό πάντως για την Παραγουάη πως δεν έχασε την επαφή της τόσο με την 4η στον όμιλο Ουρουγουάη όσο και την 5η όπως προαναφέρθηκε σημερινή της αντίπαλο. Παθητική εμφάνιση από την Παραγουάη στο ματς με το Εκουαδόρ, στο οποίο δεν απείλησε καθόλου τους γηπεδούχους και έπαιξε αποκλειστικά για τον ένα βαθμό και στο οποίο «τιμωρήθηκε» τελικά, στο ογδοηκοστό όγδοο και το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Αγώνας δρόμου για τον δεξιό μπακ Εσπινόλα.

Στον αντίποδα, πικρή γεύση για την Κολομβία από το 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής στη Λα Παζ και τη μονομαχία της με την Βολιβία, καθώς θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι περισσότερο από το συγκεκριμένο ματς. Χωρίς ουσιαστική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο στο συγκεκριμένο ματς, στο οποίο πάντως η Βολιβία έχει δικαιολογημένα παράπονα για ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε σε χέρι στην περιοχή της Κολομβίας. Αλλαγή σκηνικού πάντως στην επανάληψη, με την Κολομβία να ανεβάζει την απόδοση της, να έχει ευκαιρίες και να ανοίγει τελικά το σκορ, με ένα κοντινό, εντός περιοχής διαγώνιο πλασέ του Μαρτίνες. Παρόλα αυτά, η Βολιβία κατάφερε να «απαντήσει» στη μοναδική της επιθετική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, κόντρα στην ροή του αγώνα, με ένα εκτός περιοχής σουτ σχεδόν από το πουθενά, επτά λεπτά πριν το φινάλε. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Κολομβία, σε ισάριθμα ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία εικοσαετία με γηπεδούχο την Παραγουάη. Πιο συγκεκριμένα, 4-0 το 2001, 1-0 το 2005, 2-0 το 2009, 2-1 το 2013 και 1-0 το 2016.

Μεγαλύτερη η πίεση στην Παραγουάη, η οποία προσπαθεί με «κλεφτοπόλεμο» να φτάσει σε θετικά αποτελέσματα, ενώ πιο ποιοτική και με κυνισμό μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις η Κολομβία, η οποία πάντως έχει μία εξαιρετική προϊστορία την τελευταία εικοσαετία όπως προαναφέρθηκε στο «Ντεφενσόρες Ντελ Τσάκο» της Ασουνσιόν.

Εκτίμηση:  2

(Visited 6 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x