ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Καναδάς – Σαλβαδόρ

Προκριματικά Μουντιάλ: Καναδάς – Σαλβαδόρ
Spread the love

Στο «ΒΜΟ Φιλντ» του Τορόντο το ματς που ανοίγει χρονικά την 3η αγωνιστική του προκριματικού ομίλου της ζώνης της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, με τον Καναδά σε ρόλο φαβορί, τουλάχιστον στο σετ των τιμών, φιλοξενώντας το Σαλβαδόρ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον προκριματικό όμιλο της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής μετέχουν οκτώ ομάδες, εκ των οποίων οι τρεις πρώτες θα πάρουν το εισιτήριο για το Μουντιάλ και η τέταρτη θα πάει σε μπαράζ.  Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα, Κόστα Ρίκα – Τζαμάικα, Παναμάς – Μεξικό και Ονδούρα – Ηνωμένες Πολιτείες.

Δύο βαθμοί στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές για την ομάδα του Καναδά, η οποία φυσικά, έχει στόχο την επιστροφή σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου μετά το 1986 και το Μουντιάλ που διοργανώθηκε στο Μεξικό. Ισοπαλία με 1-1 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την Ονδούρα, με το ξεκίνημα να μην είναι φυσικά το ιδανικό, από την στιγμή που έχασε δύο βαθμούς στο Τορόντο με αντίπαλο με τον ίδιο στόχο, με επιτυχία πάντως, το 1-1 που ακολούθησε το Νάσβιλ με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κοινό σημείο και στα δύο αυτά ματς, πως η ομάδα του Καναδά βρέθηκε πίσω στο σκορ και ισοφάρισε τόσο με την Ονδούρα όσο και με τις Ηνωμένες Πολιτείες με τον επιθετικό της Μπεσίκτας, Κάιλ Λαρίν. Δύο βαθμοί επίσης και για την ομάδα του Σαλβαδόρ στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών, με επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών, το εντός 0-0 της πρεμιέρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι όμως και το 0-0 στην συνέχεια φιλοξενώντας την Ονδούρα.

Προϊστορία: Επικράτηση με 3-1 για τον Καναδά το 2016, στο μοναδικό ματς την τελευταία φιλοξενώντας το Σαλβαδόρ, στα πλαίσια προκριματικών Μουντιάλ.

Η ομάδα του Καναδά είναι «υποχρεωμένη» να κερδίσει το σημερινό ματς, αν θέλει φυσικά να μην πετάξει στα σκουπίδια τον πολύτιμο βαθμό που πήρε την προηγούμενη αγωνιστική στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιλογή μου πάντως, η επικράτηση της ομάδας του Καναδά από το πρώτο ημίχρονο, ψάχνοντας φυσικά κάτι πιο ελκυστικό.

Εκτίμηση:  1/1

(Visited 5 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x