ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Κόστα Ρίκα – Τζαμάικα

Προκριματικά Μουντιάλ: Κόστα Ρίκα – Τζαμάικα
Spread the love

Στο «Εστάντιο Νασιονάλ» του Σαν Χοσέ το δεύτερο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την Κόστα Ρίκα να φιλοξενεί την ουραγό του ομίλου Τζαμάικα, έχοντας στόχο να σπάσει το ρόδι στα προκριματικά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον προκριματικό όμιλο της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής μετέχουν οκτώ ομάδες, εκ των οποίων οι τρεις πρώτες θα πάρουν το εισιτήριο για το Μουντιάλ και η τέταρτη θα πάει σε μπαράζ.  Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα, Καναδάς – Σαλβαδόρ, Παναμάς – Μεξικό και Ονδούρα – Ηνωμένες Πολιτείες.

Ένας μόλις βαθμός για την Κόστα Ρίκα στις δύο πρώτες αγωνιστικές, καθώς μετά το 0-0 της πρεμιέρας στον Παναμά, ηττήθηκε με 0-1 από το Μεξικό στο Σαν Χοσέ, από πέναλτι των φιλοξενούμενων στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Στόχος φυσικά να καλύψει το χαμένο έδαφος, με πολύ καθοριστικό τόσο το σημερινό ματς, όσο και αυτό της επόμενης αγωνιστικές σε ένα περίπου μήνα στην Ονδούρα. Στον αντίποδα, μοναδική ομάδα που δεν έχει βαθμό στις δύο πρώτες αγωνιστικές η Τζαμάικα, η οποία ζόρισε αρκετά στην πρεμιέρα το Μεξικό στο επιβλητικό «Αζτέκα» αλλά λύγισε τελικά στο φινάλε (1-2), με απογοητευτική όμως την εμφάνιση της στην συνέχεια φιλοξενώντας τον Παναμά, από τον οποίο ηττήθηκε 0-3.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Κόστα Ρίκα, σε ισάριθμα ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Τζαμάικα, με 2-0 το 2013 και 3-0 το 2016. Άξιο αναφοράς, πως οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και στην φάση των ομίλων του πρόσφατου Γκολντ Καπ, εκεί όπου η Κόστα Ρίκα επικράτησε 1-0 στο Ορλάντο της Τζαμάικα με τέρμα του Μπράιαν Ρουίς.

Μονόδρομος η νίκη για την ομάδα της Κόστα Ρίκα, η οποία δεν έχει περιθώρια απώλειας βαθμών στο γήπεδο της, ειδικότερα με αντιπάλους τόσο στα μέτρα της όσο και με τον ίδιο στόχο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 27 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x