ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Φορταλέζα – Ατλέτικο Μινέιρο   

Βραζιλία: Φορταλέζα – Ατλέτικο Μινέιρο   
Spread the love

Ντέρμπι κορυφής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ματς στο «Καστελάο» της Φορταλέζα, από την στιγμή που η ομώνυμη ομάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και βρίσκεται στην 3η θέση και στο -6 από την κορυφή, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μινέιρο.

Ήττα με 2-4 την περασμένη εβδομάδα στο Σαλβαντόρ από την τοπική Μπαΐα για την Φορταλέζα, η οποία «πόνεσε» βαθμολογικά την Φορταλέζα, καθώς με τρίποντο θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο κοντά ή στο -3 από την σημερινή της αντίπαλο. Ανύπαρκτη η Φορταλέζα στο ματς στο Σαλβαντόρ μέχρι το εβδομήντα, χρονικό σημείο στο οποίο είδε την αντίπαλο της να έχει προβάδισμα τριών τερμάτων και στο οποίο μείωσε σε 1-3 με τον Πικασού. Το 2-3 μάλιστα στο εβδομηκοστό τέταρτο λεπτό, με κοντινή κεφαλιά του Ματέους Βάργκας, με τον Κολομβιανό επιθετικό όμως της Μπαΐα, Ροδαλέγκα, να αποδεικνύεται «δήμιος» της Φορταλέζα, καθώς ήταν αυτός που στο εβδομήντα έξι διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με το τέταρτο τέρμα του στο ματς. Πέρα του πρωταθλήματος όμως, αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Φορταλέζα και στο κύπελλο, καθώς ακολουθεί μεσοβδόμαδα στο «Καστελάο» ο επαναληπτικός της προημιτελικής φάσης με την Σάο Πάολο, με την οποία είχε αναδειχθεί ισόπαλη με 2-2 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Μορουμπί». Έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες για την Φορταλέζα, σε εννέα ματς στο πρωτάθλημα στο «Καστελάο», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, τελευταίο αγωνιστικό δείγμα στο πρωτάθλημα για την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μινέιρο, το προ 10 περίπου ημερών 1-1 στην έδρα της Μπραγκαντίνο, με το οποίο διατηρήθηκε στο +4 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα, Παλμέιρας. Σε τρία μέτωπα γενικότερα η σπουδαία ομάδα του Μπέλο Οριζόντε, καθώς ακολουθεί μεσοβδόμαδα ο εντός έδρας επαναληπτικός για τα προημιτελικά του κυπέλλου με την Φλουμινένσε, ενώ και στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, όπου θα μονομαχήσει με την κάτοχο του τροπαίου Παλμέιρας. Έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Ατλέτικο Μινέιρο, σε 10 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το Μπέλο Οριζόντε, ενώ αγώνας δρόμου για τους μέσους Τσε Τσε και Σαβαρίνο.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-1 για την Φορταλέζα το 2020, ενώ 2-2 το 2019, σε δύο ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Ατλέτικο Μινέιρο.

Μοναδική ομάδα που διατηρεί το αήττητο εντός στο πρωτάθλημα η Φορταλέζα, η οποία είναι δεδομένο πως θα ζορίσει αρκετά την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μινέιρο. Ένα ντέρμπι κορυφής πάντως, το οποίο δε μπορείς να προσεγγίσεις εύκολα με σημείο.

Εκτίμηση:  G/G

 

 

(Visited 41 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x