ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσάμπιονς Λίγκ (3ος Ομιλος)

Τσάμπιονς Λίγκ (3ος Ομιλος)
Spread the love

Ο 3ος όμιλος περιλαμβάνει δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις που ελλοχεύουν, ωστόσο ερωτηματικά κυρίως για τους γηπεδούχους.

Mπεσίκτας-Ντορτμουντ

Στη  Vodafone Arena ,η Μπεσίκτας  φιλοξενεί τη Ντόρτμουντ  στην πρεμιέρα του 3ου Ομίλου . Οι Τούρκοι  είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στο εγχώριο Πρωτάθλημα έχοντας τρεις νίκες εντός με τέρματα 7-0 ,ενώ στο μοναδικό ματς που έπαιξαν, εκτός έδρας, έφεραν “λευκή” ισοπαλία  με την Γκαζιαντεπ. Είναι πρωτοπόροι μαζί με Τραμπζονσπορ-Φενερ και Κόνια Σπορ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο μέσος Τειξειρα και ο στόπερ Βίντα είναι εκτός.  Ενκουντού, που γράφτηκε για τον Ολυμπιακό και Μπατσουαγί( 2 γκολ στο ματς με τη Μαλάτια ) είναι σε τρομερή κατάσταση.

Η Ντόρτμουντ, απο την άλλη πλευρά είναι η χαρά του επιθετικού ποδοσφαίρου, αλλά και παράλληλα ένας συνεχής προβληματισμός για τον προπονητή , ο οποίος βλέπει την ομάδα του να  δέχεται σταθερά δύο γκολ, αλλά η μεσοεπιθετική της  δυναμική είναι τεράστια  έχοντας μπροστά τον τρομερό Χαάλαντ με πέντε γκολ στην Μπουντεσλίγκα. Το καλό είναι ότι επιστρέφει ο  Χούμελς στα στόπερ, εκτός οι Ρέινα,Τσαν,Αζαρ και Σούλτζ.

Προϊστορία: Δεν υπάρχει

Εκτίμηση: Παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που παίζουν  επιθετικά, αλλά σε σχέση με τις δύο η Μπεσίκτας  δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ  την ώρα που ο Χααλαντ είναι on fire.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Γκολ -γκολ /Over και να σκοράρει ο Χααλαντ απο δύο γκολ και πάνω.   

Σπόρτιγκ-Αγιαξ

Στη Λισαβώνα η πρωταθλήτρια Σπόρτιγκ έβαλε ένα τέλος σε 19 χρόνια ποδοσφαιρικής φαγούρας κατακτώντας το Πρωτάθλημα στην πρώτη χρονιά του Ρούμπεν Αμορίμ ως προπονητή .Ηταν ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία και πήρε το πολύτιμο κύπελλο. Μέσα σε όλα κατέκτησε και το Σούπερ καπ επικρατώντας της Μπράγκα με 2-1.  Στο Πρωτάθλημα ξεκίνησε εντυπωσιακά με 3 στα 3 κόντρα σε Βιζέλα-Μπράγκα και Μπελενένσες , αλλά ακολούθησαν δύο ισοπαλίες στο 1-1 με Φαμαλικάο και Πόρτο. Κάπως έτσι έχει μείνει στο -4 από την πρωτοπόρο Μπενφίκα. Στο αγωνιστικό κομμάτι το μεγάλο πρόβλημα του Αμορίμ είναι  η απουσία του περσινού πρώτου σκόρερ ,Γκονσάλβες  (23 γκολ και 3 φέτος), λόγω τραυματισμού, ενώ απόντας θα είναι  και ο Κοάτες(άμυνα) που είναι και ο αρχηγός των Πορτογάλων. Αλλα προβλήματα δεν υπάρχουν .

Ο Αγιαξ μπορεί να επανήλθε στην κορυφή της Λίγκας στην  Ολλανδία  αλλά η χρονιά ξε κίνησε φέτος με μία μεγαλοπρεπή τεσσάρα από την Αιντχόφεν στο Σούπερ Καπ(4-0) Στο Πρωτάθλημα έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία(11 με τρη Τβέντε εκτός) ,ενώ αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον προπονητή του “Αιαντα” ,πλήν του τερματοφύλακα Ονανά  που είναι τιμωρημένος για υπόθεση ντοπινγκ. Κατά τα άλλα ο φοβερός και τρομερός ,Αλάρ, με  17 γκολ σε 28 συμμετοχές και με 6 ασίστ να αποτελεί τη μεγάλη επιθετική δύναμη των Ολλανδών συνεπικουρούμενος απο τους Τάντιτς και Μπεργκουίς που ήρθε απο τη Φέγενορντ το καλοκαίρι.

Προϊστορία: Δεν υπάρχει

Εκτίμηση: Η Σπόρτιγκ, χωρίς τον Γκονσάλβες, χάνει το εύκολο γκολ. Παράλληλα στο Τσάμπιονς Λιγκ  και στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια της στο Αλβαλάδε μετρά τρείς ήττες δύο ισοπαλίες και μία νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό με 3-1. Από την άλλη ο Αγιαξ μπορεί να έχασε στην τελευταία του έξοδο από τη Λίβερπουλ με 1-0 , αλλά ήταν η πρώτη ήττα ύστερα απο 17 παιχνίδια αήττητο. Θα ρισκάρω με την κόντρα του άσου και σαν ειδικό στοίχημα τα 2-3 τέρματα

(Visited 7 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Αβραμίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x