ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Σεντράλ Κόρδοβα – Ρίβερ Πλέιτ

Αργεντινή: Σεντράλ Κόρδοβα – Ρίβερ Πλέιτ
Spread the love

Δαυίδ εναντίον Γολιάθ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση, με την Σεντράλ Κόρδοβα, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 25η θέση και ισόβαθμη της  ουραγού Αρσενάλ και τη «μεγάλη» Ρίβερ Πλέιτ στην 2η και το -2 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Ταγέρες.

Ήττα με 0-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην Σάντα Φε από την τοπική Κολόν, με την Σεντράλ Κόρδοβα να «υποχωρεί» ακόμα περισσότερο βαθμολογικά, όντας πλέον, στην 24η θέση όπως προαναφέρθηκε στον βαθμολογικό πίνακα. Παθητική εμφάνιση από την Σεντράλ Κόρδοβα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού με την Κολόν, στο οποίο βρέθηκε δίκαια πίσω στο σκορ στο τριακοστό τρίτο λεπτό. Παρόλα αυτά, πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Ριάνο λίγο πριν το φινάλε, με την Σεντράλ Κόρδοβα να αδυνατεί να «τιμωρήσει» την εκνευριστικά άστοχη αντίπαλο της, στη μοναδική της επιθετική προσπάθεια σε όλο τον αγώνα. Απόλυτη ισορροπία στο ρεκόρ, σε έξι ματς της Σεντράλ Κόρδοβα στο γήπεδο της στη Λίγκα Προφεσιονάλ (2-2-2), ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στον αντίποδα, αγχωτικό αλλά απόλυτα δίκαιο 1-0 φιλοξενώντας την ουραγό Αρσενάλ, με το οποίο η Ρίβερ Πλέιτ διατηρήθηκε στην 2η θέση και το -2 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Ταγέρες. Πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για την Ρίβερ Πλέιτ στο συγκεκριμένο ματς, μεταξύ αυτών και ένα οριζόντιο δοκάρι, με τη λύτρωση τελικά να έρχεται από αυτογκόλ των φιλοξενούμενων στο εβδομηκοστό τέταρτο λεπτό. Πέρα από τα παραπάνω πάντως, δικαιολογημένα τα παράπονα της Ρίβερ Πλέιτ για γκολ που της ακυρώθηκε ως οφσάιντ λίγο πριν το φινάλε, με το σκορ φυσικά στο 1-0. Τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα για την Ρίβερ Πλέιτ, σε πέντε ματς μακριά από το «Μονουμεντάλ» στη Λίγκα Προφεσιονάλ, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Ρίβερ Πλέιτ, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία με την Σεντράλ Κόρδοβα, μάλιστα με μηδέν παθητικό, σε όλες τις διοργανώσεις. Πρώτη εξ αυτών, στον τελικό του κυπέλλου το 2019 στο ουδέτερο «Μαλβίνας Αρχεντίνας» της Μεντόσα, όπου η Ρίβερ Πλέιτ πανηγύρισε το τρόπαιο με το υπέρ της 3-0. Επικράτηση με 2-0 ακολούθως με 2-0 στο «Μονουμεντάλ» το 2020, ενώ επιβλητικό 5-0 για την Ρίβερ Πλέιτ στην έδρα της Σεντράλ Κόρδοβα στην περσινή Λίγκα Προφεσιονάλ.

Η κατάκτηση της Λίγκα Προφεσιονάλ είναι επιτακτική πλέον για την Ρίβερ Πλέιτ μετά τον αποκλεισμό της στο κύπελλο και το Κόπα Λιμπερταδόρες. Μεγάλη η απόσταση που την χωρίζει από την Σεντράλ Κόρδοβα, εκτιμώντας πως θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη αν δεν πανηγυρίσει σήμερα το τρίποντο.

Εκτίμηση:  2

 

 

(Visited 18 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x