ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μπαρτσελόνα  Γκουαγιακίλ – Φλαμένγκο

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μπαρτσελόνα  Γκουαγιακίλ – Φλαμένγκο
Spread the love

Στο «Μονουμεντάλ» της πόλης Γκουαγιακίλ ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, με την πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Φλαμένγκο, να έχει σημαντικό προβάδισμα, μετά το υπέρ της 2-0 στην προ μίας εβδομάδας πρώτη μονομαχία τους στο «Μαρακανά».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση ίδιου αποτελέσματος στον επαναληπτικό, επικράτησης δηλαδή της Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ με 2-0, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ επίσης, αυτός που έστειλε χθες την κάτοχο του τροπαίου Παλμέιρας στον τελικό, καθώς μετά το 0-0 στον πρώτο ημιτελικό στο γήπεδο της με την Ατλέτικο Μινέιρο, απέσπασε ισοπαλία με 1-1 στον επαναληπτικό στο Μπέλο Οριζόντε. Ο Μπρούνο Ενρίκε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Φλαμένγκο στον πρώτο ημιτελικό, καθώς ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων της, στο είκοσι ένα με κεφαλιά και στο τριακοστό όγδοο λεπτό με κοντινό πλασέ. Ανώτερη και στο δεύτερο ημίχρονο η Φλαμένγκο, αδυνατώντας όμως να φτάσει στο 3-0, σημειώνοντας πάντως, πως η Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ άγγιξε το γκολ στη μοναδική φορά που πέρασε την σέντρα, παίζοντας μάλιστα με παίκτη λιγότερο.

Επιτυχία και μόνο, όσο κλισέ και αν ακούγεται, η παρουσία της Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ στα ημιτελικά, η οποία εκμεταλλεύτηκε τον κανόνα του εκτός έδρας γκολ στον προηγούμενο γύρο στις δύο μονομαχίες της με την Φλουμινένσε. Πιο συγκεκριμένα, 2-2 αρχικά στο «Μαρακανά», με το 1-1 στον επαναληπτικό στο Εκουαδόρ να της δίνει την ευκαιρία να πανηγυρίσει αυτή την σπουδαία επιτυχία. Εντός συνόρων, στην 7η θέση και το -8 από την πρωτοπόρο του 2ου γύρου του πρωταθλήματος του Εκουαδόρ, μετά το δραματικό 3-2 φιλοξενώντας τη Ντεπορτίβο Κουένσα, στο οποίο πραγματοποίησε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων την ανατροπή.

Στην άλλη πλευρά, κανένα απολύτως πρόβλημα για την Φλαμένγκο στα προημιτελικά με την Ολίμπια, καθώς ξεπέρασε με δύο νίκες το εμπόδιο της σπουδαιότερης ομάδας της Παραγουάης, με 4-1 αρχικά στην Ασουνσιόν και 5-1 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στο «Μαρακανά». Πρόκριση επίσης και στα ημιτελικά του κυπέλλου με δύο νίκες σε βάρος της Γκρέμιο, ενώ 1-1 την Κυριακή που μας πέρασε για το πρωτάθλημα στην έδρα της Αμέρικα Μινέιρο, «υποχωρώντας» στην 4η θέση και το -11 από την κορυφή, έστω και με δύο ματς λιγότερα από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μινέιρο.

Προϊστορία: Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και στην φάση των ομίλων του περσινού Κόπα Λιμπερταδόρες, με την Φλαμένγκο νικήτρια με 3-0 στο «Μαρακανά» και 2-1 στο Εκουαδόρ.

Ανώτερη ως ομάδα η Φλαμένγκο, με το σκορ του πρώτου ημιτελικού μάλιστα να της δίνει την ευκαιρία να διαχειριστεί καλύτερα τον σημερινό επαναληπτικό. Ειδικό στοίχημα τερμάτων πάντως η επιλογή, παρά το γεγονός πως η πίεση θα είναι στην πλευρά των γηπεδούχων, κρατώντας επιφυλακτική στάση.

Εκτίμηση:  Over 2,5

 

 

(Visited 58 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x