ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Φαμαλικάο – Γκιμαράες

Πορτογαλία: Φαμαλικάο – Γκιμαράες
Spread the love

Το δεύτερο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την ουραγό Φαμαλικάο να ψάχνει το πρώτο της τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ μόλις μία νίκη για την Γκιμαράες στις επτά πρώτες αγωνιστικές, με χαρακτηριστικό, πως έχει μόνο ισοπαλίες μακριά από το γήπεδο της.

Οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 2-3 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Τοντέλα, με το οποίο η Φαμαλικάο βρέθηκε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πίσω στο σκορ η Φαμαλικάο στο ματς στην έδρα της Τοντέλα στο τριάντα τρία, με την «απάντηση» της όμως επτά λεπτά αργότερα, με ένα εκτός περιοχής σουτ του Ιβάν Χάιμε. Εντυπωσιακή κεφαλιά ακολούθως από τον Αντριάν Μαρίν και 2-1 για την Φαμαλικάο στο πενήντα, παρά το γεγονός μάλιστα πως έπαιζε από την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με παίκτη λιγότερο, ενώ ευκαιρίες στην συνέχεια και για ένα τρίτο γκολ. Η αδυναμία της πάντως να φτάσει στο 3-1, αλλά ταυτόχρονα και η αφέλεια της, έφεραν και την «τιμωρία» της, καθώς η Τοντέλα πραγματοποίησε με δύο γκολ προς το φινάλε, σχεδόν από το πουθενά, την ανατροπή. Δύο ισοπαλίες (Σπόρτινγκ 1-1, Μαρίτιμο 0-0) και μία ήττα (Πόρτο 1-2) για την Φαμαλικάο, σε τρία ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο στόπερ Αλεσάντρε Πενέτρα.

Ήττα με 1-3 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τη Μπενφίκα, σε ένα ματς στο οποίο η Γκιμαράες κινήθηκε σε ρηχά νερά και στο οποίο ηττήθηκε εύκολα από την πολύ φορμαρισμένη πρωτοπόρο του φετινού πρωταθλήματος. Το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου έβαλε ουσιαστικά το νερό στο αυλάκι για τη Μπενφίκα, με το 0-3 στην συνέχεια στο εβδομηκοστό τρίτο λεπτό, ενώ το γκολ της τιμής για την Γκιμαράες στο εβδομήντα οκτώ από πέναλτι του Μπρούνο Ντουάρτε. Τρεις ισοπαλίες (Εστορίλ 0-0, Μπράγκα 0-0, Αρούκα 2-2) για την Γκιμαράες, σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Αφόνσο Ενρίκες», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Γκιμαράες, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία στην έδρα της Φαμαλικάο, με επιβλητικό 7-0 το 2020, ενώ 1-0 στον αγώνα του περσινού πρωταθλήματος.

Φιλότιμες οι προσπάθειες της Φαμαλικάο, παρά το γεγονός πως δε μπορεί να πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο, ενώ κολλημένη με τις ισοπαλίες μακριά από το γήπεδο της η Γκιμαράες, με τη μεταξύ τους μονομαχία να μην προσεγγίζεται εύκολα με σημείο.

Εκτίμηση:  Over 2,5

 

 

(Visited 30 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x