ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ισπανία: Ατλέτικο – Μπαρτσελόνα  

Ισπανία: Ατλέτικο – Μπαρτσελόνα  
Spread the love

Το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο», αυτό που δεσπόζει αναμφίβολα στο σημερινό πρόγραμμα, με την Ατλέτικο να έρχεται από μεγάλο «διπλό» στο Μιλάνο και τη μονομαχία της με τη Μίλαν και η Μπαρτσελόνα από το βαρύ 0-3 στη Λισαβόνα από τη Μπενφίκα.

Σε ρηχά νερά η Ατλέτικο την προηγούμενη αγωνιστική στην χώρα των Βάσκων και τη μονομαχία της με την Αλαβές, γνωρίζοντας με το 0-1 από την αντίπαλο της, την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Ένα σκορ μάλιστα, το οποίο διαμορφώθηκε στο τέταρτο μόλις λεπτό, βλέποντας την φλύαρη Ατλέτικο στην συνέχεια να έχει μόνο μία ουσιαστική ευκαιρία, στα μέσα περίπου του δεύτερου ημιχρόνου. Ακολούθησε πάντως το σπουδαίο 2-1 στο Μιλάνο σε βάρος της Μίλαν, για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο η Ατλέτικο πραγματοποίησε σχεδόν από το πουθενά στις καθυστερήσεις τη μεγάλη ανατροπή. Μία νίκη (Έλτσε 1-0) και δύο ισοπαλίες (Βιγιαρεάλ 2-2, Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0) για την Ατλέτικο, σε τρία ματς στο πρωτάθλημα στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο», ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο μέσος Κοντογκμπιά.

Στην άλλη πλευρά, την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας τη Λεβάντε και επιστροφή τόσο στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές όσο και στα χαμόγελα στις τάξεις των Καταλανών. Είχαν προηγηθεί άλλωστε, το βαρύ 0-3 στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ φιλοξενώντας τη Μπάγερν, το εντός 1-1 με την Γρανάδα για το πρωτάθλημα και το 0-0 στο Κάντιθ με την ομώνυμη ομάδα για τη La Liga. Παρόλα αυτά, ότι θετικό υπήρχε από το 3-0 με τη Λεβάντε κράτησε λίγο, καθώς η Μπαρτσελόνα έφυγε με το βαρύ 0-3 στις αποσκευές της από τη Λισαβόνα, στο ματς της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπενφίκα, με θέμα χρόνου πλέον την απόλυση του Ρόναλντ Κούμαν. Δύο ισοπαλίες (Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1, Κάντιθ 0-0) για τη Μπαρτσελόνα, σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι, καθώς είναι πάγιες πλέον οι απουσίες των επιθετικών Μπρέιθγουεϊτ, Αγουέρο και Ντεμπελέ.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Ατλέτικο, οκτώ για τη Μπαρτσελόνα και τέσσερις ισοπαλίες, στις 15 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στη Μαδρίτη σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Σούπερ Καπ, Τσάμπιονς Λιγκ).

Πολύ καλή η προϊστορία της Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη με την Ατλέτικο την τελευταία δεκαετία, καθώς έχει μόνο τρεις ήττες σε 15 συνολικά ματς με τους «ροχιμπλάνκος» σε όλες τις διοργανώσεις. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά και αυτό λέγεται Λιονέλ Μέσι, καθώς ο πρώην σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, ήταν αυτός που ουκ ολίγες φορές έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά και «πλήγωσε» τους «ροχιμπλάνκος». Ο σπουδαίος Αργεντινός όμως αποτελεί παρελθόν, η Μπαρτσελόνα με τον Κούμαν μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι και η Ατλέτικο που και αυτή βέβαια από την πλευρά της δεν έχει πείσει ακόμα, βλέπει το σημερινό ντέρμπι ως μεγάλη ευκαιρία.

Εκτίμηση:  1

(Visited 40 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x