ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς  

Αργεντινή: Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς  
Spread the love

Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως η τιτανομαχία ανάμεσα στις δύο τεράστιες αυτές ομάδες δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα, έχοντας μάλιστα μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, με την Ρίβερ να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει έστω και προσωρινά στην κορυφή, την στιγμή που η Μπόκα προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Τρία συνεχόμενα τρίποντα για την Ρίβερ Πλέιτ, με το αγχωτικό, τουλάχιστον βάσει εξέλιξης και εικόνας, 3-1 της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Σεντράλ Κόρδοβα να την διατηρείς στην 2η θέση της Λίγκα Προφεσιονάλ και στο -2 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Ταγέρες. Πιο απειλητική η Ρίβερ Πλέιτ στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στην έδρα της Σεντράλ Κόρδοβα, στο οποίο βρέθηκε δίκαια 1-0 μπροστά στο σκορ στο τριακοστό δεύτερο λεπτό, με πλασέ του Καρασκάλ από το ύψος περίπου του πέναλτι. Αλλαγή σκηνικού όμως στην επανάληψη, με την Σεντράλ Κόρδοβα να έχει σημαντικές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα δοκάρι, αλλά την αποτελεσματική και πιο τυχερή Ρίβερ Πλέιτ να την «τιμωρεί» με δύο γκολ στις ισάριθμες φορές που πέρασε την σέντρα. Το δεύτερο τέρμα της Ρίβερ Πλέιτ στο εξηκοστό δεύτερο λεπτό, με εκτός περιοχής σουτ του Άλβαρες και το τρίτο τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε από τον Ρομέρο, την στιγμή που η Σεντράλ Κόρδοβα είχε μειώσει σε 1-2 με πέναλτι στο εβδομήντα και πίεζε για την ισοφάριση. Τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα για την Ρίβερ Πλέιτ, σε επτά ματς στο «Μονουμεντάλ» στη Λίγκα Προφεσιονάλ, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.

Στην άλλη πλευρά, δύο συνεχόμενα τρίποντα για τη Μπόκα Τζούνιορς, η οποία προσπαθεί να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την βαθμολογική της εικόνα και η οποία βρίσκεται στην 8η θέση και το -8 από την κορυφή, μετά το 2-1 αρχικά στην έδρα της Ατλέτικο Τουκουμάν και το 1-0 της προηγούμενης αγωνιστικής στο «Μπομπονέρα» σε βάρος της Κολόν. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο πρώτο ημίχρονο στο ματς με την Κολόν, με το 0-0 όμως να παραμένει παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Πιο αποτελεσματική πάντως η Μπόκα Τζούνιορς στην επανάληψη, ανοίγοντας το σκορ με εντός περιοχής διαγώνιο σουτ του Ορσίνι στο εξηκοστό έκτο λεπτό, σημειώνοντας μάλιστα, πως δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα στην συνέχεια μετά το 1-0.  Πέρα της Λίγκα Προφεσιονάλ επίσης, πως η Μπόκα Τζούνιορς βρίσκεται στα ημιτελικά του κυπέλλου, αφού πρώτα ξεπέρασε στην διαδικασία των πέναλτι, τόσο το εμπόδιο της Ρίβερ Πλέιτ στην φάση των «16» όσο και της Πατρονάτο σα προημιτελικά. Τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μία ήττα για τη Μπόκα Τζούνιορς, σε επτά ματς μακριά από το «Μπομπονέρα» στη Λίγκα Προφεσιονάλ, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.

Προϊστορία: Απόλυτη ισορροπία στο ρεκόρ, στις 12 μονομαχίες των δύο ομάδων την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Ρίβερ Πλέιτ (4-4-4), σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κόπα Λιμπερταδόρες, Σουνταμερικάνα).

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου μιλώντας για τιτανομαχία ανάμεσα στις δύο τεράστιες αυτές ομάδες, καθώς η έδρα, η προϊστορία, οι απουσίες και η αγωνιστική κατάσταση ή το momentum αν προτιμάτε, περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Εκτίμηση:  G/G

 

 

(Visited 15 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x