ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Γκρέμιο – Κουιαμπά  

Βραζιλία: Γκρέμιο – Κουιαμπά  
Spread the love

Μονομαχία με φόντο την παραμονή στο Πόρτο Αλέγκρε, με την 18η και εντός επικίνδυνης ζώνης Γκρέμιο στου 22 βαθμούς και στο -7 από την 11η στον βαθμολογικό πίνακα, νεοφώτιστη Κουιαμπά.

Ήττα σοκ την Κυριακή που μας πέρασε για την Γκρέμιο φιλοξενώντας την προτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα, Σπορτ Ρεσίφε, καθώς με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε όχι μόνο έχασε την ευκαιρία να βγει εκτός της επικίνδυνης ζώνης, αλλά πέταξε ουσιαστικά στα σκουπίδια το «διπλό» που είχε προηγηθεί με την Φλαμένγκο (1-0). Φλύαρη και άστοχη η Γκρέμιο στο ματς με την Σπορτ Ρεσίφε, στο οποίο είδε την απειλητική και πιο αποτελεσματική αντίπαλο της να παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων στο εβδομηκοστό λεπτό. Κυρίαρχος πάντως στο τελευταίο εικοσάλεπτο, έχοντας ένα οριζόντιο δοκάρι πριν τη μείωση του σκορ στο ογδοηκοστό πέμπτο λεπτό. Τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Γκρέμιο, σε 11 ματς στο πρωτάθλημα στο Πόρτο Αλέγκρε, ενώ με την αποστολή της εθνικής Παραγουάης για τα προκριματικά του Μουντιάλ ο μέσος Βιγιασάντι.

Στην άλλη πλευρά, σε ρηχά νερά και η Κουιαμπά την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Αμέρικα Μινέιρο και απόλυτα δίκαιο το 0-2 από την αντίπαλο της, με το οποίο διατηρήθηκε στην 11η θέση. Το θετικό πάντως για την ομάδα του 57χρονου Ζορζίνιο, πως έχει «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη, καθώς βρίσκεται στο +6 από τη Μπαΐα και το +7 από την σημερινή της αντίπαλο. Τρεις νίκες, επτά ισοπαλίες και μία ήττα για την Κουιαμπά, σε 11 ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-0 για την Γκρέμιο σε ματς του περσινού κυπέλλου, το οποίο είναι και το μοναδικό για την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Κουιαμπά. Άξιο αναφοράς πάντως, πως η σπουδαία ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε επικράτησε 1-0 και στο ματς του 1ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος στην έδρα της Κουιαμπά.

Απρόβλεπτη και ευάλωτη αμυντικά η Γκρέμιο, με το σημερινό ματς όμως να έχει χαρακτήρα «τελικού», αν δεν θέλει να μπλέξει σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες.

Εκτίμηση:  1

 

 

 

 

 

(Visited 23 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x