ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Καναδάς – Παναμάς      

Προκριματικά Μουντιάλ: Καναδάς – Παναμάς      
Spread the love

Η 6η αγωνιστική σήμερα στον προκριματικό όμιλο της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής και σπουδαίο ματς αυτό στο Τορόντο, ανάμεσα στον Καναδά που βρίσκεται στην 4η θέση και την 3η στον βαθμολογικό πίνακα, ομάδα του Παναμά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι τρεις πρώτες από τις οκτώ συνολικά ομάδες του ομίλου παίρνουν απευθείας την πρόκριση, ενώ η τέταρτη πάει σε μπαράζ. Στην 1η θέση το Μεξικό με 11 βαθμούς, από οκτώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Παναμάς, επτά για τον Καναδά, ενώ στους έξι η Κόστα Ρίκα, στους πέντε το Ελ Σαλβαδόρ, τρεις για την Ονδούρα, ενώ ουραγός με μόλις δύο η Τζαμάικα.

Λευκή ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική στην Τζαμάικα για τον Καναδά, σε ένα ματς στο οποίο υπήρχαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, μεταξύ αυτών και ένα δοκάρι για τους γηπεδούχους και στο οποίο όμως το 0-0 δεν άλλαξε παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Μία νίκη και τέσσερις ισοπαλίες πλέον για τον Καναδά, ο οποίος πάντως έχει καταφέρει να μείνει αλώβητος εκτός έδρας τόσο στο ντέρμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες (1-1) όσο και στο Μεξικό (1-1).

Στην άλλη πλευρά, σπουδαίο 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον Παναμά όχι μόνο να υποχρεώνει την αντίπαλο του στην πρώτη της ήττα στα προκριματικά, αλλά να ανεβαίνει στην 3η θέση και να αξιώνει και όχι άδικα, απευθείας εισιτήριο για το Μουντιάλ. Επικράτηση με 3-0 στην Τζαμάικα και ήττα με 0-1 από το Ελ Σαλβαδόρ, στα δύο προηγούμενα εκτός έδρας ματς στον όμιλο για τον Παναμά.

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για τον Καναδά το 2012, στο μοναδικό ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την ομάδα του Παναμά. Πηγαίνοντας πιο πίσω πέρα της δεκαετίας, δύο ακόμα νίκες για τον Καναδά σε ισάριθμα ματς προκριματικών Μουντιάλ, το 3-1 του 1996 και το 1-0 του 2000.

Σπουδαία τόσο το 1-1 στις ΗΠΑ όσο και το 1-1 στο Μεξικό για την ομάδα του Καναδά, αλλά αν δεν παίρνει βαθμούς ή τρίποντα εντός έδρας με αντιπάλους με τον ίδιο ακριβώς στόχο και σε ματς σαν το σημερινό, θα πετάξει ουσιαστικά στα σκουπίδια τα παραπάνω αποτελέσματα.

Εκτίμηση:  1

 

 

(Visited 46 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x