ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Βραζιλίας: Ατλέτικο Παραναένσε – Φλαμένγκο   

Κύπελλο Βραζιλίας: Ατλέτικο Παραναένσε – Φλαμένγκο   
Spread the love

Στην «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα» της πόλης Κοριτίμπα η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην τοπική Ατλέτικο Παραναένσε και την πρωταθλήτρια Φλαμένγκο για τα ημιτελικά του κυπέλλου, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο «Μαρακανά».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα ημιτελικά του κυπέλλου Βραζιλίας δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Την ίδια ώρα, στον άλλο ημιτελικό, η πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος Ατλέτικο Μινέιρο φιλοξενεί την Φορταλέζα.

Δύο νίκες σε βάρος της Σάντος στα προημιτελικά για την Ατλέτικο Παραναένσε, με 1-0 αρχικά στην «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα», επικρατώντας στην συνέχεια με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό στο «Βίλα Μπελμίρο». Στόχος της, να πραγματοποιήσει την έκπληξη και να βρεθεί στον δεύτερο φετινό της τελικό, μετά από αυτόν του Κόπα Σουνταμερικάνα, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Μπραγκαντίνο, ενώ στην 10η θέση του πρωταθλήματος μετά το 0-1 της Κυριακής φιλοξενώντας την Φλουμινένσε.

Στον αντίποδα, κανένα απολύτως πρόβλημα για την Φλαμένγκο στα προημιτελικά με την προβληματική Γκρέμιο, «καθαρίζοντας» με το επιβλητικό 4-0 της πρώτης μονομαχίας τους στο Πόρτο Αλέγκρε, ενώ 2-0 ακολούθως στον επαναληπτικό στο «Μαρακανά». Άξιο αναφοράς, πως και στους δύο γύρους που είχαν προηγηθεί είχε μόνο νίκες, διατηρώντας μάλιστα το μηδέν, ξεπερνώντας τα εμπόδια της Κοριτίμπα (1-0, 2-0) στην φάση των «32» και της Α Μπε Σε (6-0, 1-0) σε αυτή των «16». Όσον αφορά το πρωτάθλημα, στην 2η θέση και το -10 από την κορυφή, αλλά με δύο ματς λιγότερα από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μινέιρο, με αποτυχία πάντως το 0-0 της Κυριακής φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Κουιαμπά, ενώ ο μεγαλύτερος φετινός στόχος είναι σίγουρα το Κόπα Λιμπερταδόρες όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη στον τελικό με την Παλμέιρας.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Ατλέτικο Παραναένσε, τρεις για την Φλαμένγκο και έξι ισοπαλίες, στις 14 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Κόπα Λιμπερταδόρες, Σουνταμερικάνα).

Αδικαιολόγητα χαμηλή η τιμή που συνοδεύει την Φλαμένγκο, ειδικά όταν απέναντι υπάρχει η επικίνδυνη και κυνική Ατλέτικο Παραναένσε, ειδικότερα από την στιγμή που η πρωταθλήτρια Βραζιλίας αντιμετωπίζει πάντα προβλήματα την τελευταία δεκαετία στην «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα».

Εκτίμηση:  G/G

 

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x