ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόνφερενς Λιγκ: Βασιλεία – Ομόνοια (8ος όμιλος)

Κόνφερενς Λιγκ: Βασιλεία – Ομόνοια (8ος όμιλος)
Spread the love

Σε ρόλο φαβορί η Βασιλεία φιλοξενώντας την Ομόνοια, ψάχνοντας το τρίποντο που πολύ πιθανό να την φέρει στην κορυφή του 8ου ομίλου του Κόνφερενς Λιγκ, ανάλογα φυσικά και το αποτέλεσμα του ματς Καραμπάγκ – Καϊράτ, οι οποίες αναμετρώνται την ίδια ώρα στο Μπακού.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες των ισάριθμων γκρουπ παίρνουν την πρόκριση για τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ οι δεύτερες, θα παίξουν μπαράζ με τις τρίτες των ομίλων του Τσάμπιονς Γιουρόπα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας πρώτο κριτήριο είναι τα μεταξύ των ομάδων ματς, μετά η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση στις αναμετρήσεις τους. Τέταρτο κριτήριο στην συνέχεια είναι η συνολική διαφορά τερμάτων, πέμπτο η καλύτερη επίθεση, έκτο τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ, ακολούθως οι περισσότερες νίκες και τα πιο πολλά «διπλά».

Τέσσερις βαθμοί για την Βασιλεία στις δύο πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ, καθώς μετά το 0-0 της πρεμιέρας στο Μπακού με την Καραμπάγκ, επικράτησε 4-2 στο «Σεντ Γιάκομπ-Παρκ» της Καϊράτ. Εντός συνόρων, δραματικό αλλά ταυτόχρονα πολύτιμο 1-0 την Κυριακή που μας πέρασε στην έδρα της Σιόν, με το νικητήριο τέρμα στο ενενήντα, με το οποίο διατηρήθηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος και στο +2 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα, Ζυρίχη. Αγώνας δρόμου για τον Ιταλό επιθετικό Εσπόσιτο.

Στην αντίπερα όχθη, ένας βαθμός για την Ομόνοια στις δύο πρώτες αγωνιστικές, καθώς μετά το 0-0 της πρεμιέρας στο Καζακστάν με την Καϊράτ, διασύρθηκε 1-4 στο «ΓΣΠ» από την Καραμπάγκ, παρά το γεγονός μάλιστα πως βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο τεσσαρακοστό λεπτό. Εντός συνόρων, 1-0 την Κυριακή που μας πέρασε φιλοξενώντας τον Απόλλωνα και στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και το -7 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, ενώ εκτός αποστολής οι μέσοι Ζαχαρίου και Μποτεάκ.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Βασιλεία, σε ισάριθμα ματς στο παρελθόν φιλοξενώντας κυπριακές ομάδες, ενώ ήττα με 0-2 το 1994 από την Ααράου για την Ομόνοια, στη μοναδική της επίσκεψη στην Ελβετία.

Ιδιαίτερα αποτελεσματική στο γήπεδο της η Βασιλεία, έχοντας δίκαια τον τίτλο του φαβορί στο σημερινό ματς, απέναντι στην προβληματική και ευάλωτη Ομόνοια.

Εκτίμηση:  1

(Visited 3 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x