Uncategorized

Γιουρόπα Λιγκ: Λουντογκόρετς – Μπράγκα (6ος όμιλος)

Γιουρόπα Λιγκ: Λουντογκόρετς – Μπράγκα (6ος όμιλος)
Spread the love

Στην «Χουβεφάρμα Αρένα» του Ράζγκραντ το ματς της 3ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου ανάμεσα στη Λουντογκόρετς και τη Μπράγκα, βρίσκοντας την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας στην 3η θέση και τους φιλοξενούμενους στην 2η και το -3 από τον Ερυθρό Αστέρα που είναι στην κορυφή.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες των ισάριθμων γκρουπ παίρνουν την πρόκριση για τους «16» του Γιουρόπα, ενώ οι δεύτερες, θα παίξουν μπαράζ με τις τρίτες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ομάδες επίσης που θα τερματίσουν στην 3η θέση, θα παίξουν μπαράζ με τις δεύτερες του Κόνφερενς Λιγκ για διεκδικήσουν την πρόκριση τους στους «16» της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ενώ οι τέταρτες μένουν με άδεια χέρια και γνωρίζουν φυσικά τον αποκλεισμό. Σε περίπτωση ισοβαθμίας πρώτο κριτήριο είναι τα μεταξύ των ομάδων ματς, μετά η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση στις αναμετρήσεις τους. Τέταρτο κριτήριο στην συνέχεια είναι η συνολική διαφορά τερμάτων, πέμπτο η καλύτερη επίθεση, έκτο τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ, ακολούθως οι περισσότερες νίκες και τα πιο πολλά «διπλά».

Ένας μόλις βαθμός για τη Λουντογκόρετς στις δύο πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς μετά το 1-1 της πρεμιέρας στην Δανία με τη Μίντιλαντ, ηττήθηκε 0-1 στο Ράζγκραντ από τον Ερυθρό Αστέρα. Εντός συνόρων, πραγματική «δυναστεία» για τη Λουντογκόρετς στην Βουλγαρία, καθώς έχει πανηγυρίσει 10 συνεχόμενα πρωταθλήματα, ενώ βρίσκεται και στην κορυφή και του φετινού, μετά το 4-0 του Σαββάτου που μας πέρασε φιλοξενώντας την ουραγό Τσάρσκο. Άξιο αναφοράς πάντως, πως ενώ βρίσκεται στο +2 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα ΤΣΣΚΑ, έχει ένα ματς περισσότερο από την ομάδα της Σόφιας. Τιμωρημένος για σήμερα ο δεξιός μπακ-χαφ Σισίνιο.

Στον αντίποδα, τρεις βαθμοί για τη Μπράγκα, καθώς μετά το οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 1-2 της πρεμιέρας στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα, όπου λύγισε από πέντε λεπτά πριν το φινάλε, επικράτησε 3-1 στο «Μουνισιπάλ» της Μίντιλαντ, πραγματοποιώντας μάλιστα την ανατροπή. Εντός συνόρων, στην 6η θέση του πρωταθλήματος μετά την ολοκλήρωση οκτώ αγωνιστικών, ενώ πιο πρόσφατο αγωνιστικό δείγμα, το εκτός 5-0 σε βάρος της ερασιτεχνικής Μοϊτένσε για τον 3ο γύρο του κυπέλλου. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Η σημερινή, θα είναι η δεύτερη μονομαχία στην ιστορία των δύο ομάδων στην Βουλγαρία, μετά το 1-1 του 2018 και πάλι τότε στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Επιλογή ρίσκου το «διπλό», ποντάροντας στον κυνισμό της Μπράγκα, η οποία είναι ικανή να εκμεταλλευτεί την παραμικρή ευκαιρία που θα της δώσει ο αντίπαλος, ειδικά σε εκτός έδρας ματς. Αρκετά δύσκολος αντίπαλος βέβαια η Λουντογκόρετς, βλέποντας όμως πως η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας δεν είναι τόσο συμπαγής φέτος, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Εκτίμηση:  2

(Visited 10 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x