ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Αργεντινής: Μπόκα – Αρχεντίνος Τζούνιορς  

Κύπελλο Αργεντινής: Μπόκα – Αρχεντίνος Τζούνιορς  
Spread the love

Στο ουδέτερο «Μαλβίνας Αρχεντίνας» της Μεντόσα ο πρώτος χρονικά νοκ άουτ ημιτελικός του κυπέλλου Αργεντινής, ανάμεσα στη Μπόκα Τζούνιορς και την Αρχεντίνος Τζούνιορς, στον οποίο φαβορί, τουλάχιστον στο σετ των τιμών είναι οι «χεϊνέσες».

Νοκ άουτ και σε ουδέτερη έδρα όπως προαναφέρθηκε ο σημερινός πρώτος ημιτελικός, στον οποίο σε περίπτωση ισοπαλίας έχουμε στην συνέχεια απευθείας την διαδικασία των πέναλτι. Στον άλλο ημιτελικό, σε μία περίπου εβδομάδα, Ταγέρες και Γοδόι Κρουζ θα βρεθούν αντιμέτωπες στο «Χουάν Τζιλμπέρτο Φούνες» της Λα Πούντα.

Τρεις φορές νικήτρια του κυπέλλου η Μπόκα Τζούνιορς, το οποίο είναι πλέον βασικός στόχος, καθώς βρίσκεται πλέον στην 6η θέση και το -13 από την κορυφή της Λίγκα Προφεσιονάλ και τη «μισητή» Ρίβερ Πλέιτ, μετά το 0-1 του Σαββάτου που μας πέρασε φιλοξενώντας την Χιμνάσια. Έξτρα κίνητρο ίσως, πως με την κατάκτηση του φετινού κυπέλλου θα γίνει η πολυνίκης της συγκεκριμένης διοργάνωσης, καθώς και η Ρίβερ Πλέιτ το έχει πανηγυρίσει τρεις φορές. Οι «χεϊνέσες» πάντως ζορίστηκαν αρκετά για να βρεθούν στον σημερινό ημιτελικό, καθώς χρειάστηκαν την διαδικασία των πέναλτι στον προηγούμενο γύρο για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Πατρονάτο.

Στον αντίποδα, επιτυχία και μόνο για την Αρχεντίνος Τζούνιορς, τηρουμένων των αναλογιών, τόσο η παρουσία της στον σημερινό ημιτελικό, όσο και το ότι αξιώνει να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό κυπέλλου. Στην 15η θέση της Λίγκα Προφεσιονάλ, μετά και το εντός 0-1 του Σαββάτου από τη Λανούς, ενώ δραματικό 2-1 στα προημιτελικά σε βάρος της 2ης κατηγορίας Σαν Τέλμο, στο οποίο πραγματοποίησε με τέρμα του Ρομέρο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων την ανατροπή.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες σε ουδέτερη έδρα για την τελευταία δεκαετία, ενώ 1-1 στην φετινή Λίγκα Προφεσιονάλ στο «Μπομπονέρα», με την Αρχεντίνος μπροστά στο σκορ με τον Ρομέρο (19΄), ενώ η ισοφάριση για τη Μπόκα στο εξηκοστό ένατο λεπτό, από αυτογκόλ του Τορέν.

Νοκ άουτ ημιτελικός σε ουδέτερη έδρα, μάλιστα με απευθείας την διαδικασία των πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας, καταλαβαίνοντας αυτόματα πως κρύβει παγίδες για το θεωρητικό φαβορί. Παρόλα αυτά, εκτίμηση μου πως η Μπόκα Τζούνιορς θα θέλει όχι μόνο να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί, αλλά να βρεθεί στον τελικό και να κατακτήσει το τρόπαιο για να σώσει την χρονιά.

Εκτίμηση:  1

 

 

 

 

 

(Visited 56 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x