ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόνφερενς Λιγκ: Μακάμπι – Ελσίνκι (1ος όμιλος)

Κόνφερενς Λιγκ: Μακάμπι – Ελσίνκι (1ος όμιλος)
Spread the love

Με στόχο το τρίποντο που θα την διατηρήσει στην πρώτη θέση και με υπηρεσιακό στον πάγκο η Μακάμπι, ενώ με αέρα πρωταθλήτριας πλέον η Ελσίνκι καθώς την Κυριακή που μας πέρασε κατέκτησε τον τίτλο μέσα στην έδρα της Κουόπιο, στο μεταξύ τους ντέρμπι κορυφής.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες των ισάριθμων γκρουπ παίρνουν την πρόκριση για τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ οι δεύτερες, θα παίξουν μπαράζ με τις τρίτες των ομίλων του Τσάμπιονς Γιουρόπα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας πρώτο κριτήριο είναι τα μεταξύ των ομάδων ματς, μετά η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση στις αναμετρήσεις τους. Τέταρτο κριτήριο στην συνέχεια είναι η συνολική διαφορά τερμάτων, πέμπτο η καλύτερη επίθεση, έκτο τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ, ακολούθως οι περισσότερες νίκες και τα πιο πολλά «διπλά».

Επτά βαθμοί για τη Μακάμπι στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, με 4-1 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την Αλασκέρτ (Αρμενία), 1-1 ακολούθως στην Αυστρία με την ισόβαθμη της Λίντσερ, ενώ εμφατικό 5-0 στο Ελσίνκι σε βάρος της πρωταθλήτριας Φινλανδίας. Παρόλα αυτά, το εντός 0-2 που ακολούθησε από την προτελευταία του πρωταθλήματος του Ισραήλ, Ασντότ, έφερε και την απομάκρυνση από τον πάγκο του Ολλανδού, Πάτρικ Φαν Λέουβεν, με υπηρεσιακό για σήμερα τον 37χρονο Μπάρακ Ιτζάκι.

Στην άλλη πλευρά, τρεις βαθμοί για την Ελσίνκι, με χαρακτηριστικό πως ήρθαν την 2η αγωνιστική με το 4-2 στην Αρμενία σε βάρος της Αλασκέρτ. Νωρίτερα, 0-2 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας τη Λίντσερ, ενώ βαρύ 0-5 την προηγούμενη αγωνιστική από την σημερινή της αντίπαλο, με τη μάχη του τίτλου να μην αποτελεί δικαιολογία. Πρωταθλήτρια Φινλανδίας πάντως από την Κυριακή, καθώς πήρε το στέμμα από την Κουόπιο, μάλιστα μέσα στην έδρα της αντιπάλου της, μετά τα μεταξύ τους 1-1.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το δεύτερο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων στο Τελ Αβίβ, μετά το 1-0 του 2005 για τη Μακάμπι, στα πλαίσια τότε του 2ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεδομένο πως η Μακάμπι θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, ενώ εκτίμηση μου, πως πολύ πιθανό να συνδυάσει  τη νίκη της με αρκετά τέρματα, ώστε να έχει το προβάδισμα σε πιθανή ισοβαθμία με τη Λίντσερ. Δεδομένο πάντως, πως και η Ελσίνκι έχει καλή ψυχολογία και θα παίξει τα ρέστα της, ώστε με νίκη-έκπληξη να μπει και πάλι γερά στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 27 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x