ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Παναμάς – Ελ Σαλβαδόρ

Προκριματικά Μουντιάλ: Παναμάς – Ελ Σαλβαδόρ
Spread the love

Σε ρόλο φαβορί η ομάδα του Παναμά φιλοξενώντας στο «Ρομέλ Φερνάντες Γκουτιέρες» αυτή του Ελ Σαλβαδόρ, ψάχνοντας το τρίποντο που θα την διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης και πολύ πιθανό, ανάλογα φυσικά και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, να την φέρει ψηλότερα από την 4η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ παίρνουν οι τρεις πρώτες ομάδες του ομίλου, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 4η θέση θα πάει σε μπαράζ. Η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών στην 1η θέση με 14 βαθμούς, όσους έχει και το Μεξικό, ενώ αυτή του Καναδά στην 3η με ένα λιγότερο. Στην 4η θέση ο Παναμάς με 11, ενώ τρεις ομάδες πιο πίσω στο -5, η Κόστα Ρίκα, η Τζαμάικα και το Ελ Σαλβαδόρ. Στην τελευταία θέση και χωρίς ελπίδες πλέον, με μόνο τρεις βαθμούς η απογοητευτική σε αυτά τα προκριματικά, Ονδούρα.

Τεράστιο 3-2 την προηγούμενη αγωνιστική για τον Παναμά μέσα στην Ονδούρα, σε ένα ματς στο οποίο η ομάδα του 48χρονου Δανού, αλλά πολιτογραφημένου Ισπανού πλέον, Τόμας Κρίστιανσεν, κατάφερε να επιστρέψει από 0-2, με τρία τέρματα στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Ένα αποτέλεσμα, που έφερε την ομάδα του Παναμά στην 4η θέση και την «υποχρεώνει» ταυτόχρονα να κερδίσει το σημερινό ματς, καθώς είναι και η μόνη που δείχνει πως μπορεί να απειλήσει ή να μπει σφήνα αν προτιμάτε στην τριάδα, ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, 1-1 για την ομάδα του Ελ Σαλβαδόρ την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Τζαμάικα, με το αποτέλεσμα αυτό να μην αφήνει καμία από τις δύο ομάδες ικανοποιημένη, καθώς έμειναν αμφότερες στους έξι βαθμούς και έχασαν την επαφή τους με την πρώτη τετράδα. Πέρα από τα παραπάνω, το πρόγραμμα αρκετά δύσκολο, καθώς το Ελ Σαλβαδόρ καλείται να «επιβιώσει» τόσο σήμερα, όσο και την επόμενη αγωνιστική και την εκτός έδρας μονομαχία τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο επίσημο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο αυτή του Παναμά.

Το σπουδαίο 3-2 της προηγούμενης αγωνιστικής στην Ονδούρα και ο τρόπος που αυτό προήλθε, «υποχρεώνει» τον Παναμά να το κεφαλαιοποιήσει στο σημερινό ματς. Πέρα από τα παραπάνω, με νίκη πολύ πιθανό να βρεθεί και στην πρώτη τριάδα, ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα που ακολουθεί ανάμεσα στον Καναδά και το Μεξικό.

Εκτίμηση:  1

(Visited 9 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x