Spread the love

Επιλογές από τον 4ο και τον 7ο όμιλο με αναμετρήσεις που κρίνουν πράγματα βαθμολογικά.

 

Boσνία -Ουκρανία(4oς Ομιλος)

Ματς με πολύ δυνατό ενδιαφέρον καθώς οι φιλοξενούμενοι καίγονται για την δεύτερη θέση και την πρόκριση, αν χάσει  η Φινλανδία εντός απο τη Γαλλία και εκείνοι κερδίσουν τους αντιπάλους τους.

Οι γηπεδούχοι πραγματοποιήσαν κάκιστη  εμφάνιση στο σύνολο του αγώνα με την Φινλανδία και έχασαν 1-3 , σχετικά εύκολα, παρά το γεγονός ότι οι Σκανδιναβοί έπαιζαν με 10 απο το 37.    Κάπως έτσι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα μετά απο τρεις ισοπαλίες και δύο νίκες  σε όλες τις διοργανώσεις. Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν κάθε ελπίδα για πρόκριση. Αγωνιστικά, εκτός παραμένουν οι τραυματίες Κολάσινατς και Τζέκο.

Οι Ουκρανοί, με πέντε ισοπαλίες και μόλις μία νίκη(κόντρα στην Φινλανδία με 1-2) σε έξι ματς που έχουν παίξει, είναι ακόμα ζωντανοί στην υπόθεση πρόκριση μέσω δεύτερης θέσης,αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει οι Γάλλοι να κερδίσουν τους Φινλανδούς εκτός και εκείνοι να κάνουν διπλό στη Βοσνία. Πλήν του αμυντικού Μικαλένκο, ο υπηρεσιακός Πετράκοφ δεν έχει απουσίες και θα πάει με μοναδικό στόχο το διπλό.  4-3-3 το σύστημα που θα παρατάξει ο Ουκρανός κοουτς την ομάδα με τους Γιάρεμτσουκ-Ζουμπκοφ-Γιαρμολένκο σε εξαιρετική κατάσταση. Στις τρεις πιο πρόσφατες εξόδους της έχει δύο ισοπαλίες και μία νίκη.

Προϊστορία: Δεν υπάρχει πλήν του 1-1 του πρώτου γύρου.

Εκτίμηση: Οι Βόσνιοι απογοήτευσαν στον δικό τους “τελικό” το Σάββατο και έχουν γκρίνια. Οι Ουκρανοί μπορούν να “κλέψουν” το ματς με το μυαλό στην Φινλανδία.

.                                                                     ΠΡΟΤΑΣΗ: 2-3, Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

 

Φινλανδία-Γαλλία(4ος όμιλος)

Οι Φινλανδοί έχουν καταφέρει να χτίσουν ένα εξαιρετικό χαρακτήρα,  την τελευταία τετραετία, αποτέλεσμα που τους έχει καταστήσει ως μία υπολογίσιμη δύναμη στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.  Είναι χαρακτηριστικό ότι  μετά  τις ήττες απο τη Γαλλία (εκτός με 2-0 ,αλλά κυρίως απο την Ουκρανία εντός με 1-2) ,η ομάδα βρήκε τα ψυχικά απθέματα να κάνει δύο σπουδαίες νίκες κόντρα σε Καζαχστάν και Βοσνία ,παίζοντας μάλιστα με 1-0 παίκτες απο το 37 και συγκεκριμένα του δεξιου μπακ Ραιτάλα).Είναι στο +2 και τη δεύτερη θέση ,πίσω απο τους αποψινούς αντιπάλους τη;ς και σήμερα θέλει να φέρει ίδιο η καλύτερο αποτέλεσμα απο τους Ουκρανούς.

Οι Γάλλοι παίζουν για την υστεροφημία τους. Οι κάτοχοι του Nations League, έχουν προκριθεί ήδη στο Παγκόσμιο Κύπελλο  και στο τελευταίο τους παιχνίδι διέλυσαν με 8-0 το Καζαχστάν και τον Μπαπέ σε κουαρτέτο τερμάτων. Ο Ντεσάμπ έχει στο μυαλό του αλλαγές με Μπαπέ -Μπενζεμά ,εκτός για τους Μπεν Γεντερ και Ντιαμπί ,ενώ ο Γιορίς θα συνεχίσει κάτω απο τα δοκάρια. Μετρούν τέσσερις σερί νίκες  σε όλες τις διοργανώσεις.

Προϊστορία: Τέσσερα σερί διπλά, τα πιο πρόσφατα με 0-1

Εκτίμηση: Οι Φινλανδοί θα μπούν για να πάρουν πράγματα απο το ματς. Ερωτηματικό το πως θα παραταχθεί η Γαλλία, αλλά σαφέστατα καμία ομάδα πόσο οι “τρικολόρ” δεν κατεβαίνει για να χάσει.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2-3 τέρματα

Μαυροβούνιο-Τουρκία(7ος όμιλος)

Oι γηπεδούχοι όρθωσαν ανάστημα στην Ολλανδία και με το 2-2 έβαλαν φωτιά για την πρωτιά στον όμιλο. Οι γηπεδούχοι -με δύο γκολ σε πέντε λεπτά- έκαναν μισή ανατροπή απο το 0-2 και τώρα καλούνται να βάλουν  δύσκολα και στην Τουρκία που αν κάνει καλύτερο αποτέλεσμα από τους “Οράνιε” οι οποίοι κοντράρονται με τη Νορβηγία στο άλλο ματς, τότε θα κυνηγήσει την πρωτιά.Η ομάδα, του  κόουτς Ραντούλοβιτς, έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία εννιά παιχνίδια και αυτή κόντρα στο Γιβραλτάρ(0-3)  θέλει  να τελειώσει τη σειρά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εντός έδρας δεν έχει κερδίσει στα τελευταία τέσσερα ματς ,ε δύο ήττες και δύο ισοπαλίες(σερί) κόντρα σε Λετονία και Ολλανδία(0-0 και 2-2 αντίστοιχα).Αγωνιστικά, το πιο πρόσφατο πρόβλημα είναι ο Στέφαν Γιόβετιτς της Χέρτα που έχει κορονοϊό. Αστέρες της ομάδας, ο Σάβιτς της Ατλέτικο και ο φορ Τζούρτζεβιτς της Χιχόν,πρώην του Ολυμπιακού..

Η Τουρκία, μετά τη συντριβή με 6-1 απο την Τουρκία, και το εντός έδρας 1-1 με τη Νορβηγία,κέρδισε τη Λετονία με 2-1 εκτός και διέλυσε το Γιβραλτάρ με 6-0 ,όντας πλέον το μεγάλο φαβορί για τη δεύτερη θέση αν και ισόβαθμη με τη Νορβηγία την οποία περνάει στη διαφορά τερμάτων (10 έναντι 9). Αρα  σήμερα η ομάδα, του  Γερμανού Στεφαν Κουντζ, θέλει τη νίκη για να μη τη νοιάζει τι θα γίνει στο άλλο ματς Ολλανδία-Νορβηγία. Μοναδική απουσία ο τιμωρημένος αμυντικός του Σασουόλο ,Μιούλντουρ.

Προϊστορία: Μοναδική τους κόντρα σε φιλικό το 2018(σκορ 2-2) στο Μαυροβούνιο, ενώ στο ματς του πρώτου γύρου είχαμε και πάλι ισοπαλία στην Τουρκία (2-2)

Εκτίμηση: Οι Μαυροβούνιοι είναι σκληρά καρύδια, οι Τούρκοι έχουν φτάσει στην πηγή και θέλουν να πιουν νερό .

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2/Over

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Αβραμίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x