ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σουπέρ Καπ Χιλής: Κατόλικα – Νιουμπλένσε

Σουπέρ Καπ Χιλής: Κατόλικα – Νιουμπλένσε
Spread the love

Στην ουδέτερη έδρα της Κονσεπσιόν ο τελικός του Σούπερ Καπ, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Κατόλικα και τη Νιουμπλένσε, στον οποίο αν δεν υπάρξει νικητής στην κανονική του διάρκεια ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Νιουμπλένσε ορίστηκε ουσιαστικά αντίπαλος της Κατόλικα στον τελικό του Σούπερ Καπ ως πρωταθλήτρια πέρσι της 2ης κατηγορίας, λόγω του ότι δεν έγινε πέρσι το κύπελλο Χιλής.

Τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα για την Κατόλικα, με τους «σταυροφόρους» μάλιστα να αγγίζουν σχεδόν από το πουθενά φέτος και το τέταρτο, καθώς κατάφεραν να εξανεμίσουν την διαφορά που είχαν από την κορυφή και υπερτερούν πλέον, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, της ισόβαθμης Κόλο Κόλο. Πιο συγκεκριμένα, επικράτηση με 2-0 το Σάββατο που μας πέρασε στην έδρα της Λα Σερένα, περνώντας στην κορυφή λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, καθώς η Κατόλικα εκμεταλλεύτηκε το 0-0 και την «αυτοκτονία» την επόμενη μέρα της Κόλο Κόλο σε αυτή της Κουρικό.

Στην άλλη πλευρά, επιβλητικό 6-1 για τη Νιουμπλένσε το Σάββατο που μας πέρασε φιλοξενώντας την Ουνιόν Εσπανιόλα, με επιτυχία σίγουρα για την ομάδα του 44χρονου Χάιμε Γκαρσία το ότι βρίσκεται στην 7η θέση και αξιώνει την έξοδο της στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα, όντας νεοφώτιστη.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα. Όσον αφορά τα δύο του φετινού πρωταθλήματος, ισόπαλες με 2-2 στην έδρα της Κατόλικα, ενώ 1-0 για την πρωταθλήτρια Χιλής σε αυτή της Νιουμπλένσε.

Η αλήθεια είναι πως ο τελικός του Σούπερ Καπ έρχεται σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικά σημείο, καθώς οι δύο ομάδες καίγονται βαθμολογικά στο πρωτάθλημα, καθώς με δύο αγωνιστικές για το φινάλε η Κατόλικα δίνει μάχη τίτλου με την Κόλο Κόλο και η Νιουμπλένσε προσπαθεί για την έξοδο της στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Τα παραπάνω πάντως, δεν σημαίνουν αυτόματα πως θα δείξουν αδιαφορία, παρά τις όποιες αλλαγές που θα γίνουν, καθώς είναι ένας τίτλος, ενώ υπάρχει σίγουρα καλή ψυχολογία, από την στιγμή που η Κατόλικα έφερε τα πάνω κάτω με την Κόλο Κόλο και το εντυπωσιακό 6-1 της Νιουμπλένσε σε βάρος της Ουνιόν Εσπανιόλα την έβαλε σε τροχιά Σουνταμερικάνα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 12 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x