ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Πενιαρόλ – Σέρο Λάργκο

Ουρουγουάη: Πενιαρόλ – Σέρο Λάργκο
Spread the love

Τρεις αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος Κλαουσούρα και ντέρμπι κορυφής στο «Καμπεόν Ντελ Σίγλο» του Μοντεβιδέο, με τη «μεγάλη» Πενιαρόλ με νίκη να «κλειδώνει» ουσιαστικά την 1η θέση, την στιγμή που η 2η στον βαθμολογικό πίνακα Σέρο Λάργκο με τρίποντο θα πιάσει την σπουδαία αντίπαλο της.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η νικήτρια του πρωταθλήματος Απερτούρα και αυτή του Κλαουσούρα, θα δώσουν τελικό για να αναδειχθεί η πρωταθλήτρια Ουρουγουάης για το 2021. Στον τελικό επίσης, περιμένει ήδη η νικήτρια του πρωταθλήματος Απερτούρα, Πλάσα Κολόνια.

Ισοπαλία με 1-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο, με την Πενιαρόλ πάντως να διατηρεί το +3 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα σημερινή της αντίπαλο, παρά αυτή την απώλεια βαθμών. Κυρίαρχος και με σημαντικές ευκαιρίες η Πενιαρόλ στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στην έδρα της Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο, στο οποίο πάντως βρέθηκε πίσω στο σκορ, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο δέκατο έκτο λεπτό, μετά από ένα λάθος του βραζιλιάνου γκολκίπερ Νέτο Βόλπι. Το 1-1 τελικά από πέναλτι του Σεπελίνι στο εξήντα επτά, χωρίς όμως κάτι περισσότερο για την Πενιαρόλ, η οποία δεν κατάφερε να λυγίσει για δεύτερη φορά, τον κορυφαίο του αγώνα, γκολκίπερ των γηπεδούχων. Τρεις νίκες (Γουόντερερς 3-0, Τόρκε 3-1, Λίβερπουλ Μοντεβιδέο 1-0) και δύο ισοπαλίες (Φένιξ 0-0, Νασιονάλ 0-0) για την Πενιαρόλ, σε πέντε ματς στο Κλαουσούρα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, αποτυχία σίγουρα για την Σέρο Λάργκο το 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Ρεντίστας, καθώς πέταξε στα σκουπίδια δύο πολύτιμους βαθμούς, ή την ευκαιρία αν προτιμάτε να βρεθεί στο -1 από τη «μεγάλη» σημερινή της αντίπαλο. Παρηγοριά ίσως, το ότι παραμένει η μοναδική ομάδα που διατηρεί το αήττητο στο Κλαουσούρα, καθώς μετράει πλέον έξι νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες σε 12 συνολικά ματς. Μπροστά στο σκορ στο ματς με την Ρεντίστας στο τριακοστό πρώτο λεπτό, το 1-1 από τους φιλοξενούμενους από πέναλτι, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο πενήντα έξι, βλέποντας στην συνέχεια την Σέρο Λάργκο να αδυνατεί να φτάσει στο τρίποντο, παρά το γεγονός πως έπαιζε από το εβδομήντα με παίκτη παραπάνω. Τρεις νίκες (Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο 4-0, Φένιξ 4-1, Γουόντερερς 2-1) και δύο ισοπαλίες (Σερίτο 1-1, Σουντ Αμέρικα 0-0) για την Σέρο Λάργκο, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Έξι νίκες για την Πενιαρόλ, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Σέρο Λάργκο, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κόπα Σουνταμερικάνα). Χαρακτηριστικό, πως οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και στον 1ο προκριματικό του φετινού Κόπα Σουνταμερικάνα, εκεί όπου η Πενιαρόλ, με το 2-2 αρχικά στην πρώτη μονομαχία τους στην έδρα της αντιπάλου της και το 4-1 του επαναληπτικού στο «Καμπεόν Ντελ Σίγλο», πανηγύρισε την πρόκριση.

Ο παράγοντας έδρα, αλλά και η πολύ καλή προϊστορία της τελευταίας δεκαετίας για την Πενιαρόλ φιλοξενώντας την Σέρο Λάργκο δείχνουν «άσο». Παρόλα αυτά, τιμές κοντά στο 1,40 προσωπικά δε με ικανοποιούν, ρισκάροντας με ειδικό στοίχημα τερμάτων, καθώς εκτιμώ πως η αξιόμαχη Σέρο Λάργκο θα παλέψει και αν πέσει, θα το κάνει με ψηλά το κεφάλι.

Εκτίμηση:  G/G

 

 

(Visited 35 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x