ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Φλαμένγκο – Σεαρά  

Βραζιλία: Φλαμένγκο – Σεαρά  
Spread the love

Μόνος στόχος για την Φλαμένγκο, αν βέβαια υπάρχει, πέρα του να μαζέψει τα κομμάτια της, το να μειώσει όσο το δυνατό περισσότερο την διαφορά από την πρωταθλήτρια, εκτός πολύ συγκλονιστικού απροόπτου, Ατλέτικο Μινέιρο, την στιγμή που η Σεαρά με θετικό αποτέλεσμα εδραιώνεται στο Σουνταμερικάνα και ψάχνει και κάτι περισσότερο.

Οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, το 1-2 στην παράταση στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες το Σάββατο που μας πέρασε με την Παλμέιρας, καθώς η Φλαμένγκο μετά την ισοφάριση στο εβδομήντα δύο με τον Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα είχε μία μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή, πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το 2-2 που είχε προηγηθεί με την Γκρέμιο στο Πόρτο Αλέγκρε, το οποίο μάλιστα ήταν καταστροφικό και για τις δύο ομάδες, καθώς η Φλαμένγκο απώλεσε τις λιγοστές ελπίδες που διατηρούσε για τον τίτλο, ενώ η σπουδαία αντίπαλος της ήρθε ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό. Τέσσερα ματς πλέον για το φινάλε, με την Φλαμένγκο να ψάχνει ένα θαύμα, καθώς δεν χρειάζεται μόνο το απόλυτο, αλλά να μην πάρει βαθμό ταυτόχρονα η Ατλέτικο Μινέιρο στα τρία που της απομένουν. Δώδεκα νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες για την Φλαμένγκο, σε 17 ματς στο Μπραζιλεϊράο στο «Μαρακανά», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, στην οποία πάντως αναμένονται κάποιες αλλαγές, λόγω φυσικά του ότι το Σάββατο υπήρχε ο τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Στον αντίποδα, δραματικό σε εξέλιξη και ταυτόχρονα σπουδαίο 2-1 φιλοξενώντας την Κορίνθιανς, με το οποίο η Σεαρά όχι μόνο παρέμεινε αήττητη για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική, αλλά ήρθε ταυτόχρονα ακόμα πιο κοντά στην έξοδο της στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Κάτι που είναι σίγουρα επιτυχία, από την στιγμή που βασικός της στόχος ήταν ξεκάθαρα η παραμονή, σημειώνοντας μάλιστα, πως σε περίπτωση έκπληξης ή θετικού αποτελέσματος αν προτιμάτε σήμερα στο «Μαρακανά», έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται το κάτι παραπάνω, δηλαδή τα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Μπροστά στο σκορ στο ματς με την Κορίνθιανς στο έξι, ενώ θρίλερ προς το φινάλε, με το 1-1 από την αντίπαλο της   στο ογδόντα τέσσερα και το 2-1 για την Σεαρά τρία λεπτά αργότερα. Μία νίκη, δέκα ισοπαλίες και έξι ήττες για την Σεαρά, σε 17 ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από το «Καστελάο», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Φλαμένγκο, τρεις για την Σεαρά και μία ισοπαλία, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Ρίο, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Μια νίκη περισσότερο ψυχολογίας ο στόχος της Φλαμένγκο, με το σημερινό ματς πάντως να έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς έρχεται από την ήττα στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες και απέναντι υπάρχει ένας αντίπαλος και υπολογίσιμος αλλά και χωρίς άγχος.

Εκτίμηση:  Over 2,5

 

 

(Visited 37 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x