ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ντεπορτίβο Περέιρα – Ατλέτικο Νασιονάλ    

Κολομβία: Ντεπορτίβο Περέιρα – Ατλέτικο Νασιονάλ    
Spread the love

Η 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων των πλέι οφ του πρωταθλήματος Κλαουσούρα, με τη Ντεπορτίβο Περέιρα να φιλοξενεί την Ατλέτικο Νασιονάλ, σημειώνοντας, πως το συγκεκριμένο ζευγάρι ήταν και αυτό που βρέθηκε πρόσφατα στον διπλό τελικό του κυπέλλου.

Οι ομάδες που τερμάτισαν από την 1η μέχρι και την 8η θέση της κανονικής διάρκειας του Κλαουσούρα, χωρίστηκαν στα πλέι οφ σε δύο ομίλους των τεσσάρων, όπου οι νικήτριες αυτών θα πάρουν την πρόκριση στον τελικό. Η Ντεπορτίβο Κάλι, η Τζούνιορ, η κυπελλούχος Ατλέτικο Νασιονάλ και η Ντεπορτίβο Περέιρα απαρτίζουν τον 1ο όμιλο, ενώ η πρωταθλήτρια Ντεπόρτες Τολίμα, η Αμέρικα Κάλι, η Μιγιονάριος και η Αλιάνζα Πετρολέρα τον 2ο.

Επιτυχία και μόνο για τη Ντεπορτίβο Περέιρα όχι μόνο η 5η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και η παρουσία της στα πλέι οφ του Κλαουσούρα, αλλά και το ότι ήταν φιναλίστ του κυπέλλου, αλλά υποκλίθηκε φυσιολογικά στην ανωτερότητα της «μεγάλης» σημερινής της αντιπάλου. Πιο συγκεκριμένα, βαρύ 0-5 στον πρώτο μεταξύ τους τελικό στο Μεντεγίν, πανηγυρίζοντας πάντως μια νίκη γοήτρου στον επαναληπτικό στο γήπεδο της (1-0), ενώ εκτός 1-2 στην πρεμιέρα των πλέι οφ από τη Ντεπορτίβο Κάλι. Τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες για τη Ντεπορτίβο Περέιρα, σε 10 ματς στο γήπεδο της στην κανονική διάρκεια του Κλαουσούρα, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο στόπερ Ραμίρες.

Στην άλλη πλευρά, πρώτη με διαφορά στην κανονική διάρκεια του Κλαουσούρα η Ατλέτικο Νασιονάλ, αδυνατώντας όμως να ξεκινήσει με τρίποντο στην πρεμιέρα των πλέι οφ με την Τζούνιορ, καθώς έμεινε στο 1-1 με την σκληροτράχηλη ομάδα της Μπαρανκίγια. Νικήτρια πάντως του κυπέλλου και με στόχο το νταμπλ, καθώς επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο τον τίτλο του φαβορί με αντίπαλο την σημερινή της αντίπαλο. Πιο συγκεκριμένα, 5-0 στον πρώτο μεταξύ τους τελικό στο Μεντεγίν και ήττα με 0-1 στον επαναληπτικό στην έδρα της Ντεπορτίβο Περέιρα, με την Ατλέτικο Νασιονάλ όμως να έχει «καθαρίσει» από τη μονομαχία τους στο Μεντεγίν. Έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα για την Ατλέτικο Νασιονάλ, σε 10 ματς στην κανονική διάρκεια του Κλαουσούρα μακριά από το «Ατανάσιο Χιραρντότ», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Δύο νίκες για τη Ντεπορτίβο Περέιρα μία για την Ατλέτικο Νασιονάλ, στις τρεις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ερνάν Ραμίρες Βιγιέγκας». Χαρακτηριστικό πως η Ντεπορτίβο Περέιρα κέρδισε και τα δύο φετινά ματς στο «Ερνάν Ραμίρες Βιγιέγκας», σε κανονική διάρκεια και επαναληπτικό κυπέλλου, μετά το 2-0 της Ατλέτικο Νασιονάλ το 2011.

Εντελώς διαφορετικό το τρίτο φετινό ματς των δύο ομάδων στο «Ερνάν Ραμίρες Βιγιέγκας», χωρίς βέβαια να μειώνονται με αυτό οι επιτυχίες της Ντεπορτίβο Περέιρα. Η διαφορά όμως, πως η Ατλέτικο Νασιονάλ καίγεται σήμερα για να καλύψει την απώλεια βαθμών της πρεμιέρας των πλέι οφ, την στιγμή που στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν άνετη στην 1η θέση, ενώ δεν κινδύνευε στον επαναληπτικό του κυπέλλου μετά το 5-0 στο Μεντεγίν.

Εκτίμηση:  2

(Visited 52 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x