ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσάμπιονς Λιγκ:  Άγιαξ – Σπόρτινγκ (3ος όμιλος)

Τσάμπιονς Λιγκ:  Άγιαξ – Σπόρτινγκ (3ος όμιλος)
Spread the love

Head to Head Record – Ajax vs Sporting CP

Ajax
(100%)

1
Matches

100%
0%
0%

1 Wins

0 Draws(0%)

0 Wins

Sporting CP
(0%)

100%Over 1.5
1 / 1 matches
100%Over 2.5
1 / 1 matches
100%Over 3.5
1 / 1 matches
100%BTTS
1 / 1 matches
0%Clean Sheets
Ajax
0%Clean Sheets
Sporting CP

Φινάλε στον 3ο όμιλο και καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα το ματς ανάμεσα στον Άγιαξ και την Σπόρτινγκ καθώς έχουν προκριθεί από την προτελευταία αγωνιστική στην φάση των «16». Παρόλα αυτά υπάρχει ενδιαφέρον, για τον αν ο «Αίαντας» πετύχει το απόλυτο στον όμιλο, ή η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας του σπάσει το εντυπωσιακό σερί.

Επικράτηση με 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην Πόλη σε βάρος της Μπεσίκτας, μάλιστα με ανατροπή, με τον Άγιαξ να πανηγυρίζει την πέμπτη του νίκη σε ισάριθμα ματς στον όμιλο και να είναι προς ώρας η μία από τις τρεις ομάδες που έχουν το απόλυτο, με τις άλλες φυσικά να είναι η Λίβερπουλ και η Μπάγερν. Στόχος του λογικά, παρά τις όποιες αλλαγές πραγματοποιηθούν στο σημερινό ματς, να διατηρήσει το απόλυτο και να βρεθεί πανηγυρικά στην φάση των «16». Εντός συνόρων, 5-0 φιλοξενώντας την Βίλεμ, με τον Άγιαξ να διατηρεί την 1η θέση στο πρωτάθλημα, στη μεγάλη μάχη πάντως που δίνει με τις άλλες δύο «μεγάλες» της Ολλανδίας, καθώς βρίσκεται στο +1 μόλις από την Φέγενορντ και το +2 από την Αϊντχόφεν. Με πρόβλημα ο Γκανέζος μέσος Κούντους.

Στην αντίπερα όχθη, νίκη με δύο τέρματα διαφορά την προηγούμενη αγωνιστική το ζητούμενο για την Σπόρτινγκ στην εντός έδρας κρίσιμη μονομαχία της με τη Ντόρτμουντ, κάτι τελικά το οποίο τα «λιοντάρια» κατάφεραν, καθώς επικράτησαν 3-1 τελικά της γερμανικής ομάδας. Σπουδαίο 3-1 επίσης μέσα στο «Ντα Λουζ» την Παρασκευή που μας πέρασε στο ντέρμπι με τη συμπολίτισσα Μπενφίκα, με την Σπόρτινγκ να συνεχίζει να μοιράζεται την κορυφή με την Πόρτο, αλλά να βρίσκεται στο +4 πλέον από τους «αετούς». Εκτός αποστολής και για σήμερα, όπως και στο ντέρμπι με τη Μπενφίκα, ο Ουρουγουανός στόπερ Κοάτες.

Προϊστορία: Η σημερινή θα είναι η δεύτερη μονομαχία στην ιστορία των δύο ομάδων στην Ολλανδία, μετά το 2-1 του 1989 για την Σπόρτινγκ, στον 1ο γύρο τότε του Γιουρόπα Λιγκ.

Μεγάλο το κίνητρο για τον Άγιαξ να κλείσει με το απόλυτο, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το 1,45 που τον συνοδεύει απέναντι στην φορμαρισμένη Σπόρτινγκ. Κίνητρο πάντως και για την Σπόρτινγκ να δώσει συνέχεια στο δικό της σερί, να βάλει τέλος σε αυτό του «Αίαντα», αλλά πολύ πιθανό να πάρει και μια άτυπη ρεβάνς για το βαρύ 1-5 της 1ης αγωνιστικής στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» από τους Ολλανδούς.

Εκτίμηση:  G/G & Over 2,5

 

 

(Visited 41 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x