ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Πλατένσε – Βέλεζ

Αργεντινή: Πλατένσε – Βέλεζ
Spread the love

Το ματς με το οποίο ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στη Λίγκα Προφεσιονάλ, με την Πλατένσε να στοχεύει σε θετικό αποτέλεσμα για την ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού, την στιγμή που μόνο κίνητρο πέρα του γοήτρου για την Βέλεζ, αν βέβαια υπάρχει, να διατηρήσει την 4η θέση.

Αήττητο τριών αγωνιστικών για την Πλατένσε μετά και το 2-2 της περασμένης εβδομάδας στην έδρα της Γοδόι Κρουζ, βλέποντας τη «μικρή» ομάδα του Μπουένος Άιρες να βελτιώνει την εικόνα της τόσο στην κανονική βαθμολογία της Λίγκα Προφεσιονάλ, όσο κυρίως στην ειδική του υποβιβασμού, ενόψει φυσικά του επόμενου πρωταθλήματος. Είχαν προηγηθεί, το 3-3 στην έδρα της Λανούς και το 4-2 φιλοξενώντας την Ουρακάν, με την Πλατένσε πλέον να έχει βάλει πλάτη έξι ομάδες στην ειδική βαθμολογία. Τρεις νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες για την Πλατένσε, σε 11 ματς στο γήπεδο της στη Λίγκα Προφεσιονάλ, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, ένας βαθμός στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με την Βέλεζ να «υποχωρεί» στην 4η θέση μετά το 0-1 αρχικά στην έδρα της Εστουδιάντες και το 0-0 της περασμένης εβδομάδας φιλοξενώντας την Πατρονάτο. Ισόβαθμη επίσης με την Εστουδιάντες, σημειώνοντας πάντως, πως με νίκη θα διατηρηθεί στην 4η θέση, αρκεί να μην κερδίσει λίγες ώρες αργότερα η Εστουδιάντες την Αλντοσίβι ή αν γίνει αυτό να μην την ξεπεράσει η ομάδα της Λα Πλάτα στον συντελεστή τερμάτων. Άξιο αναφοράς όμως, πως ανεξάρτητα της βαθμολογικής της θέσης στη Λίγκα Προφεσιονάλ, έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για την φάση των ομίλων του επόμενου Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς είναι 2η πίσω από την πρωταθλήτρια Ρίβερ Πλέιτ στην ειδική βαθμολογία που οδηγεί στις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής. Τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Βέλεζ, σε 11 ματς στη Λίγκα Προφεσιονάλ μακριά από το «Χοσέ Αμαλφιτάνι», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Πλατένσε.

Βελτιωμένη και αήττητη στις τρεις πρόσφατες αγωνιστικές η Πλατένσε, ενώ αδιάφορη ουσιαστικά η Βέλεζ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει αυτόματα πως μπορεί να την ξεγράψεις.

Εκτίμηση:  G/G

 

 

(Visited 1.256 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x