ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ισπανία: Ρεάλ – Ατλέτικο  

Ισπανία: Ρεάλ – Ατλέτικο  
Spread the love

Το ντέρμπι της Μαδρίτης αυτό που ολοκληρώνει χρονικά το σημερινό πρόγραμμα στη La Liga, με την πρωτοπόρο Ρεάλ να ψάχνει την 10η συνεχόμενη νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις και την 4η στον βαθμολογικό πίνακα Ατλέτικο να θέλει φυσικά να δώσει τέλος σε αυτό το εντυπωσιακό σερί της «μισητής» της συμπολίτισσας.

Επικράτηση με 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική στο Σαν Σεμπαστιάν σε βάρος της Σοσιεδάδ, βλέποντας το αποτέλεσμα αυτό όχι μόνο να επιβεβαιώνει την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται η Ρεάλ, αλλά να την εδραιώνει ταυτόχρονα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Πέντε βέβαια οι βαθμοί που την χωρίζουν από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Σεβίλλη, αλλά με νίκη σήμερα θα βρεθεί εκ νέου στο +8, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο, ενώ θα βγάλει ουσιαστικά από νωρίς εκτός μάχης του τίτλου την Ατλέτικο, καθώς θα βρεθεί και στο +13 από τους «ροχιμπλάνκος». Επικράτηση επίσης με 2-0 μεσοβδόμαδα φιλοξενώντας την Ίντερ, στο φινάλε της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, πανηγυρίζοντας τόσο την πρωτιά στο 4ο γκρουπ όσο και γενικότερα την ένατη νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις. Πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες για την Ρεάλ, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.

Στον αντίποδα, 1-2 φιλοξενώντας τη Μαγιόρκα, με την Ατλέτικο να γνωρίζει την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» και να βρίσκεται πλέον στο -10 από την «βασίλισσα» στο κλείσιμο σχεδόν του 1ου γύρου του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, ακολούθησε μεσοβδόμαδα το σπουδαίο 3-1 σε βάρος της Πόρτο στο «Ντραγκάο», με το οποίο η Ατλέτικο πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς επιβίωσε στον όμιλο της φωτιάς (2ος), όπου πέρα των «δράκων» είχε απέναντι της τη Λίβερπουλ και τη Μίλαν. Τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα για τους «ροχιμπλάνκος», σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Γουάντα Μετροπολιτάνο», ενώ πάγιες πλέον οι απουσίες των στόπερ Χιμένες και Σάβιτς.

Προϊστορία: Οκτώ νίκες για την Ρεάλ, τρεις για την Ατλέτικο και έξι ισοπαλίες, στις 17 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Σούπερ Καπ, Τσάμπιονς Λιγκ).

Ο παράγοντας έδρα, το εντυπωσιακό σερί της Ρεάλ και η εικόνα αλλά και τα αποτελέσματα των δύο ομάδων το τελευταίο διάστημα, δίνουν δικαίως τον τίτλο του φαβορί στην «βασίλισσα» στο σετ των τιμών. Παρόλα αυτά, όλα τα παραπάνω πολύ πιθανό να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, από την στιγμή που μιλάμε για ντέρμπι.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 445 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x